Зеленчуци срещу акне

акнеЗеленчуци срещу акне
Случвало ли ви се е да се чувствате зле заради повили се пъпки по лицето, а забелязали ли сте, че обикновено младежки пъпки (акне) се появяват винаги най не подходящ момент преди среща с гадже или някое парти! Проблемите с акнето винаги са стояли на дневен ред не само при жените, но и при момчетата в младежка възраст.

В някои случаи дори използването на скъпа козметика за лице срещу акне не помага да опазим лицето си чисто и без пъпки, ако искате обаче да си помогнете на лицето да бъде по-чисто и то без да харчите стотици левове за посещение при козметик или дерматолог.

За нашите съвети не е необходимо да ходите към аптеката, а към близкия пазар на зеленчуци, там ще намерите всеки един от продуктите с помощта на които може да се отървете от досадното акне и кожата на лицето ви винаги да изглежда перфектна и то за жълти стотинки!

С мента срещу акнето
Ментата в България е малко известна като лечебна билка, но тя антибактериално действие, което я прави ментата подходяща за използване при младежки пъпки или подържане здравия вид на кожата. Добра идея е съвместно с ментата да използвате и куркума на прах, получената смес се нанася вечер и останат цялата вечер така. на следващия ден още ще видите резултата.

Чесъна в борба с младежките пъпки
Чесъна е широко използван в България освен за грип той има и положително действие върху кожата поради факта, че има антиоксидантно действие успешно може да се използва и за борба с акне. Използването на чесана става не само вътрешно, но и външно. От чесана пригответе паста, която нанесете върху зоната с акнето.

Акне срещу лимон

Или по-вярното лимона в борбата с младежките пъпки. Може би се досещате колко полезен е тоя цитрусов плод за лицето едно на страна е, че е изключително богат на витамин C. Лимона помага за почистването на петна причинени от акне. За целта се нанася чист сок от лимон върху кожата. Остава се да попи и след около 2-3часа процедурата се повтаря и така цял ден след всяка процедура използвайте хидратиращ крем. Сами ще се уверите, колко бързо с помощта на лимона ще може да изчистите петната от акне.

Портокала при акне
Обикновено портокала се свързва с опитите на жените да се преборят с целулита тука обаче ще ви издадем една тайна “Портокала е полезен при акне “, а ключа за красиво и гладко лице това са портокаловите корички, по между другото ще ви спомена само, че портокала помага и за не устоим шоколадов тен. От портокаловите корички пригответе паста като намачкате добре кората. Пастата се поставя върху петната от акне по кожата. Отстраняването на тази маска става кожата пастата изсъхне. Може да ви е малко трудно за това си помогнете с хладка вода. След като отстраните пастата нанесете подхранващ крем и няма да имате проблем  с акнето.

Акне