Приложения на зехтина извън кухнята

Приложения на зехтина извън кухнята

Темата за растителното масло от маслини е една от често засяганите теми в нашето онлайн списание. До този момент повечето от статиите са свързани за предимствата на зехтина пред слънчогледовото олио и здравословния ефект, който оказва зехтина върху нашия организъм. Освен на трапезата зехтина има и приложение извън кухнята.

В днешната статия, ще ви предложим още няколко съвета за приложението на зехтина извън кухнята споделени ни от lechitel.info

Зехтина се използва широко в домашната козметика. Добре е да знаете, че преди използването на домашни маски за лице е добре да нанесете тънък слой зехтин върху кожата на лицето и след това да добавите маската.

Един от най-бързите ексфолиант за тяло се приготвя също с помощта на зехтин, но към него се добавя и малко количество морска сол.

Освен за красиво и нежно лице, зехтина се използва и за подхранване на косата. Маслото от маслини е изключително полезно за жените, които имат прекалено суха или изтощена коса. ако и вие сте от тези дами може да използвате следната процедура.

След като сте използвали шампоан преди да изсушите косата нанесете малко количество зехтин, старайте се да нанасяте равномерно от корените до върхът на космите. Завийте главата с шапка за душ и престойте така поне 10 минути след това изплакнете косата обилно с вода и малко шампоан.

При дамите с изключително чувствителна кожа, зехтина се явява удачен заместител на кремовете за бръснене. В този случай се слага малко количество зехтин, целта е само да се навлажни кожата.

Една от старите рецепти срещу стрии използвани в народната медицина е с участието на върджин зехтин. Той може да се използва от бременни жени или такива, които очакват рязка промяна на килограмите. За да се предпазите от стрии е добее веднъж дневно да намазвате проблемните участъци от тялото с затоплен екстракт от върджин зехтин.

Зехтин извън кухнята