Здрави и красиви нокти

noktiЗдрави и красиви нокти

 

Ноктите са естествени рогови образувания защитаващи пръстите от наранявания. В съвремения живот жената да има здрави и красиви нокти е важно, защото това показва, че тя се грижи за добрия си външен вид. Красивите и здрави нокти позволяват на жените да си пуснат маникюр с желаната от тях дължина. За растежа и здравината на ноктите има важни особености и в тази статия ще ви ги разкрием.

 

Изключително полезен витамин за здрави нокти е витамин А. Препоръчва се ако имате нокти, които се напукват или се чупят или просто им се появяват бели мехури. Приемането на витамин А може да стани под формата на таблетки или под течна форма, която се нанася директно върху ноктите.

 

За подхранване на нокти може да използвате зехтин като го нанесете върху ноктите  с помощта на памук.

 

Ако искате да имате здрави  нокти поне веднъж месечно изрязвайте плътно ноктите ако сте решили обаче да си пуснете дълги нокти то тогава поне ги скъсявайте, използвайки професионални нокторезачки и се стремете да са остри, а не да дъвчат или да чупят ноктите, което е вредно за структурата на всеки един нокът.

 

Освен нокторезачката друг важен инструмент при оформянето на ноктите е пилата. Ако искате да имате красиви и здрави нокти то не използвайте метални.

При оформянето на маникюр използвайте професионални лакове, а не такива от левче, защото евтините са опасни. Професионалните лакове подхранват и предпазват ноктите.

 

Хубаво е да се грижите за ноктите дори по време на домакинските задължения като използвате препарати щадящи ръцете и ноктите.

 

Поне веднъж на два месец поглезете ноктите си като посетите козметик, който да им отдели специално внимание.

 

Ако гризете ноктите си прочетете тази статия – Гризането на нокти

 

Ако положите тези грижи за да бъдат вашите нокти здраве, те ще ви се отблагодарят с блестящ и красив вид, а всеки ще ви завиди за ноктите, които имате.