ЗА КРАСИВИ ЗЪБИ

ЗА КРАСИВИ ЗЪБИ

Хубавата усмивка е първото нещо, което впечатлява околните. Най-важното в хубавата усмивка са добре поддържаните зъби без кариеси, зъбен камък и най-важното зъбите ви трябва да бъдат бели.

Зъбът се състои от емайл, който биологически е най-твърдата структура в организма. В сърцевината му се съдържа пулпа, която го храни и осигурява неговата чувствителност.

Анатомически зъбът има корона и корен. Короната е видимата част  на зъба над венеца. Тя е покрита с емайл. Долната част на зъба е коренът. Коренът държи зъба във венеца и гарантира стабилността му.

Най-разпространените зъбни заболявания това са кариесът и пародонтозата.

При кариеса се поврежда твърдата зъбна тъкан, което се дължи на бактерии в слюнката.
Парадонтозата  също се дължи на бактериите. Те засягат парадонталните връзки на нивото на венеца, както и костта на алвеолите. Ако не се вземат мерки навреме зъбите се разклащат и опадат.

Стресът, лошата хигиена на устата, прекаленото използване на захар, пушенето, алкохола, кафето са най-големите врагове на зъбите.
За да имаме здрави зъби трябва:

1.      Да не се ползва прекалено твърда четка, зъбите да се мият 2-3 минути.
2.      Да се използват конци за зъби
3.      Да се консумират цитросовите плодове под формата на сок, които да се пие със сламка, защото те развалят зъбният емайл
4.      Непосредственото редуване на топли и студени храни и напитки също води до напукване на зъбния емайл
5.      Внимавайте с кафето и цигарите, те оцветяват зъбите и спомагат за тяхното разрушаване.
6.      Редовно посещавайте стоматолога си.

Ако имате здрави зъби, но те са пожълтели от цигарите, кафето или просто с времето, а винаги сте мечтали да имате бели зъби може да избелите зъбите си по-няколко начина. Ние ви препоръчваме един от най-лесните начини да избелите зъбите си с домашната система за избелване на зъби „Brilliant smile”. Повече за тази система може да научите от следващия линк: Избелване на зъби

Красиви зъби