ВОДОРАСЛИТЕ – ЕЛЕКСИР ЗА КОЖАТА

vodorasliВодораслите са енергиина храна. Но освен в кухнята водораслите се използват и за разкрасяване.

 

Водораслите са най-добрия източник  на минерали за кожата. Те са богати на витамини, антиоксиданти и ценни микроелементи – натрий и калий, които поддържат водният баланс и хидратират кожата, манган, йод, магнезий, селен, желязо.

 

Водораслите имат хидратиращо, стягащо, подмладяващо действие. Продуктите съдържащи екстракт от водорасли, активизират кръвообръщението, предотвратяват появата на бръчки и премахват токсините.

 

Процедурите в салоните за красота са лукс, затова ви препоръчваме да се разхубавите с тях в домашни условия. Използвайте кафявите и синьо зелените водорасли, които можете да си набавите от китайските магазини.

 

КАФЕВИ ВОДОРАСЛИ

Мощно подмладяващо действие имат кафявите водорасли. Те се използват в източната медицина . Кафявите водорасли съдържат минерали и витамини – А, В1, В2,В12, С, Д.Козметиката с тях стимулира клетъчния метаболизъм, има мощно хидратиращо действие, почиства и дезинфикцира кожата, насища я с кислород и й помага в борбата й с целулита.

 

СИНЬО-ЗЕЛЕНИ ВОДОРАСЛИ

Синьо зеленото водорасло е коктейл от протеини, аминокиселини, алгинова киселина, витамини А,Е,В1,В2,В5,В6,В9,В12,Д, микроелементи /калций, магнезий, фосфор, калий, желязо, йод, манган, мед, цинк/, бета-каротин.

 

ПОЧИСТВАЩА МАСКА С ВОДОРАСЛИ

Смесете по една чаша бяла глина /от аптеката/, овесени трици/смлени/ и накълцани на съвсем на дребно водорасли. Залейте ги с малко вода до получаване на кашичка и прибавете 1 ч.л. масло от жожоба. Нанесете маската на лицето и шията за 20 минути. Измийте с минерална вода.

 

СТЯГАЩА МАСКА С ВОДОРАСЛИ

Разбийте на пяна един белтък и добавете 3 ч.л. кафяви водорасли на прах /или в миксера пуснете сухи/ и 1 капка масло от здравец. Нанесете тънък слой върху кожата и изчакайте да изсъхне, след това изплакнете лицето си. Маската е полезна за уморена и мазна кожа.

 

ПОДМЛАДЯВАЩА МАСКА С ВОДОРАСЛИ

Разбийте на пяна един яйчен белтък, към него прибавете 2 ч.л. синьо зелени водорасли на прах и 1 ч.л. хума. Може да разредите маската с отвара от зелен чай. Нанасяте я на лицето за 20 минути. Маската е за мазна кожа.

За суха кожа заменете белтъка с жълтък, а хумата с овесени трици /смлени/.

Водорасли