Вежди оформяне

vejdi

Вежди 

Космите, извън чертите се оскубват, а ако веждите са редки – коригирате с мо­лив. Не променяйте основно дъгата на веждите; най-често естествената им форма подхожда на лицето. Много широките, бухнали вежди могат да се изтънят, но винаги само от долната страна. Във всички случаи се премах­ват тъмните косъмчета между веждите, защото оптически „събират“ очи­те и правят погледа мрачен. СКУБАНЕ Най-малко боли, ако с пръсти издърпвате леко кожата нагоре и скубете по посока на растежа на косъма.

 

Важно: Докато скубете отпускайте кожата, за да проверявате фор­мата на веждата. Краищата на пинсетата трябва да са острошлифовани и неомазнени, за да захваща добре и да не се изплъзват. Затова избърсвай­те с тампонче памук и лосион евентуалните остатъци от крем. Ако след скубането кожата е зачервена, туширайте леко с лосион за лице или мине­те отгоре с кубче лед. При свръхчувствителна кожа скубете веж­дите преди лягане, така през нощта кожата ще се успокои.

 

Автоматичните пинсети оставете за козметичката; бораве­нето с тях изисква много рутинно умение.  ПОДСИЛВАНЕ Много светлите, тънките или редките вежди могат да се подсилят, потъмнят или разширят с молив за вежди. Моливът е най-подходящ, когато във веждите има редки места или ако те тряб­ва да изглеждат просто по-гъсти. Не рисувайте „греди“, а пър­во срешете косъмчетата надолу и с подострения молив отгоре надолу драснете фини чертички между косъмчетата. Срешете веждите обратно нагоре. 

 

vejdi oformqneДобре оформе­ните, но много светли вежди могат да се потъмнят с кафяви сенки за очи. С тясната страна на дунапренен апликатор прокарайте сенките покосмите на веждите и ги срешете внимателно.  Ако формата е на­ред, на веждите може да се придаде повече цвят или структура с аркансил – кафява или черна спирала за мигли. Боя­дисват се само космите (не и кожата), а резултатът е напълно естествен вид на веждите. Ползвайте стара, полупразна спирала, в която вече няма достатъчно туш за миглите, но все пак предварително тръкнете четчицата върху книжна салфетка. След това я прокарайте леко по веждите, тъй че да докоснете само космите. Оставете боята да изсъхне за малко и минете веднъж с четчицата за вежди отгоре.

ЦВЯТ За гри­ма на веждите изберете моливи, пудра и т.н. в естестве­ния тон на косата ви; допустими са и 1-2 нюанса по-тъм­но.

 

Извънредно светлите вежди могат да се боядисат по-тъмни, много тъмните да се осветлят и така да си спес­тите всекидневното гримиране. Боядисването се извър­шва от специалист – козметичка, а боята държи четири-шест седмици.

Още: Оформяне на вежди