ГРИЖИ ЗА УСТНИТЕ В СТУДЕНИТЕ ДНИ

ГРИЖИ ЗА УСТНИТЕ В СТУДЕНИТЕ ДНИ

Кожата на устните е много фина поради липсата на мастен слой и често се напуква от студа. И най-скъпото червило няма как да стои добре, ако не е гладка. Голяма грешка правим, като в студа се опитваме да я ‘’ хидратираме’’, облизвайки я. Влагата се изпарява бързо и кожата още повече се обезводнява. Как да се грижим за устните в студените дни?

Вечер преди сън задължително трябва да ги почистваме. В никакъв случай червилото не бива да се мие с вода и сапун, защото кожата се изсушава. Използвайте таолетно мляко или специално разгримиращо средство. Отсипете от него върху тампон и с нежно движение изтрийте червилото.

Не бива да пренебрегваме и процедурата със скраб. Смесете равни количества мед и захар и поставете съда на водна баня. Когато се поохлади, гребнете от нея с помощта на четка за зъби и нежно масажирайте устните. След това изплакнете с топла вода. С пилинга кожата ще стане по-гладка, а медът ще я омекоти, ако е напукана. След това нанесете подхранващ крем.

Всяка сутрин правете масаж. Намажете кожата с растително масло и с показалец или четка за зъби мсажирайте. По този начин ще активирате кръвообръщението и устните ще са по-ярки и секси.

Най-лесна маска за привлекателни устни е от извара и морковен сок.

Ако устните са напикани , направо ги намажете с мед.

За да стои червилото добре, се грижете и за кожата около устните. Когато минете 25 около тях започват да се появяват малко бръчици, които с възрастта се задълбочават и загрозяват усмивката. Ползвайте анти-ейдж крем, който ще забави този  процес. Бърз начин за освежаване е кубче лед.

Всяка сутрин правете гимнастика пред огледалото. Тя ще ви отнеме само 2 минути и ще ви предпази от вертикалните бръчици.  Последователно свийте устните, артикулирайки А,Е,И и О.

Преди да излезете навън, защитете с балсам, който ще ги предпази от студа.

Ето и една рецепта за домашен възстановяващ балсам: Сложете на водна баня по 1 с.л. масло от ший и кокосово масло, прибавете ½ ч.л. глицерин и 4 капки лавандулово масло. Оставете съда, докато съда се хомогенизира. Преди да излезете навън намажете устните с балсама. Глицеринът е много важна съставка, защото задържа влагата.

Устни