Съвети при гримиране на лице

грим лицеСъвети за гримиране на лице

Всяко женско лице е красиво, но въпреки това винаги има малки дефекти – някоя ново излязла пъпка, стара бенка или просто белег по лицето. Всеки един от тези “дефекти” може лесно да бъде замаскиран с едно професионално гримиране. Гримът на лицето не винаги се слага, за да прикрие нещо. Той често се използва за да изтъкни предимства по лицето например – дълги мигли, страстни устни или изкусителни скули. Всичко обаче се свежда до това как ще гримираме лицето.

Как да се гримирам ?

В началото преди да нанесете какъвто и да е грим трябва добре да почистите лицето, за да премахнете замърсяването и отмрелите клетки о вашето лице. Може да нанесете крем като разбира се съобразите с вашия тип кожа.

Основа на грима ?

Тониращата основа при гладка кожа се нанася малко количество от крема, но в случаите в които имаме пъпки или белези се наслагвам повече от крема, като целта на това е да се опитаме да скрием дефектите (не прекалявайте обаче с основата !).

Как да избера пудра за лицето ?

Пудрата има важно значение при гримирането, защото отнема блясъка от лицето. Набора от тези гримове за лице не трябва да се изчерпва само с един, защото в зависимост от часовото време и типа гримаса на лицето се използва различна пудра за лице. Дневния грим изисква по-светла пудра за лице, а за вечерния грим се изисква по тъмен.

Малко или много руж ?

След белотата на пудрата е ред да ви дадем съвет и за ружа. Този грим за се използва за да придаде изразителност на скулите. Не прекалявайте с него, понякога прекаленото поставяне на този грим води до иронични ситуации Ружа за лице трябва да се избира според тена на кожата. За светлите лица са подходящи тоналностите в розовата гама.

Фон дьо тен и как да го изберете

една често допускана грешка е да се избере цвят на фон дьо тена с идеята, такъв ще бъде и и цвета на лицето. Да ама не вярно ефекта от грима ще е зашеметителен, но в отрицателна посока. Лицето ви ще стой така все едно носите маска. Нужно е да избирате цвят близък до естествения цвят на кожата. Така ще си спестите присмех и всички около вас ще останат с впечатление за професионално направен грим на лицето.

Красивото женско лице се постига най-лесно с професионална козметика и много добро познаване на типовете лица и то най-вече на своето. Трябва да има една наистина добра представа и самооценка за това кой грим ни стой добре и в каква тоналност е. Професионалните гримове ще защитят и предпазят кожата, а редица професионални компании вече наблягат на гримове с естествен произход, които гримове не само, че са безвредни, но и полезни за кожата на лицето.