Сухи и напукани ръце

Сухи и напукани ръце

Сухи и напукани ръце
От първостепенно значение за всяка една жена трябва да бъде кожата на ръцете и да бъде гладка, мека и много нежна. Понякога обаче особено след преминаването на възраст от 28-29 години жените занемаряват поддръжката на ръцете си, това не бива да се допуска.

Суха и напукана кожа на ръцете

Причината за появата на тези проблеми може да се крие в различни неща. Една от най-често срещаните това е увреждане или неправилно функциониране на потните и мастните жлези на дланите. Причината за тяхното увреждане се дължи главно на физически труд осъществяван с ръцете, загрубялата кожа на ръцете води до затруднено отделяне на овлажняващи секрети и кожата на ръцете с годините става все по-суха и се появяват все по дълбоки пукнатини.

За разлика от жените които имат напукани пети, напуканата кожа на дланите се лекува доста по-лесно. Нужно е да се спазват няколко съвсем скромни, но в същото време важни за всяка жена правила за поддържане на мека и нежна кожа на ръцете.

При суха кожа

Ако кожата на ръцете ви е постоянно суха е добре да предприемете следните мерки:
1. Мийте чините и др. съдове с ръкавици без значение колко нежен и с какви кремове бил препарата за почистване на съдове. Имайте в предвид, че кожата се уврежда не само от препарата, но и от водата!

2. Използвайте хидратиращи кремове за ръце. Нанасянето на крем трябва да става често, през няколко часа. Това цели дълбоката хидратация и омекотяването на кожата на ръцете. Аз лично ползвам ето този КРЕМ ЗА РЪЦЕ. Одобрен е евтин е цената му е само 2.90лв. и много подходящ нося го непрекъснато в чантата.

При напукани длани

Ако сте занемарили кожата на ръцете си и сте стигнали до там, че по дланите ви са се появили пукнатини е нужно да предприемате мерки, защото пукнатините са удобно място за бактерии и други микроорганизми, които могат да ви създадат неприятни проблеми в бъдеще.

Лечението на напукани длани е продължително, освен овлажняващ крем за ръце ще е нужно всяка вечер да си правите водни бани. Водните бани действат стимулиращо като успокояват кожата на ръцете, омекотяват я. НЕ се опитвайте да премахнете излишната кожа на ръцете със сила оставете я сама да падне с времето.

Ако имате дълбоки пукнатини ви препоръчвам да си направите отвара от смрадлика, тя ще помогне за по-бързото регенериране на пукнатините и ще заздрави ръцете ви.

Сухи и напукани ръце