Скрийте следите на времето

grija liceСъвременното разбиране за освежаване на застаряващото женско лице предвижда минимално използване на грим, но максимално заличаване на ”следите на времето”. Ето какви съвети дават водещите английски професионалисти в тази област.Да започнем с основният пласт. Трябва да се откажете от тежкия грим и матиращата пудра, тай като те попиват дълбоко в повърхностния слой на вашата кожа и подчертават още по-вече изпъкналостта и появилите се с времето бръчки и гънки.Лекият фондюен запазва светлоотразяващия ефект на кожата, което прави да изглежда лицето по младо.С времето кожата губи топлото си излъчване.Трябва да избирате такива продукти, които да съдържат повече жълти пигменти,които ще допринесат за ”по-лъчист изглед”. Да се използват руж под формата на крем или гел, а не на пудра, защото така кожата на лицето ви ще придобие по-свеж вид.

 

  Но проблемът със стареенето не се изчерпва само с кожата, чертите на лицето също се променят с напредването на възрастта.Скулите например стават по-малко видими, линиите на долната челюст по-малко подчертани, устните изтъняват, а клепачите стават по-малки. Но и срещу тези негативни промени отдавна са измислени ефективни противодействия. Колкото по-високо полагате грима, толкова по-добре. Ружът да покрива само горния край на скулите, близо до очите, а сенките и очната линия да се разполагат по горния клепач, не по-ниско.

 

 Намаленото от вас количество на използвания грим трябва да се компенсира от по-плътни вежди, които придават форма на лицето. Устните са друга част от лицето, на която трябва да се обърне внимание, При положение, че пушите те трябва да  са обрамчени с тънка линия. Това ще ги направи да изглеждат компактни. Линията на долната челюст може да бъде подчертана с помощта на внимателно полагане на сенки под брадичкатаи по периферията на цялото лице. Използвате за тази цел фон дюо тен с малко по тъмен цвят от основния за лицето. По този начин ще създадете илюзия за сянка и дълбочина.

 

С напредването на възрастта кожата на лицето започва по слабо да отразява падащата върху нея светлина. Поради това лицето изглежда по-неизразително и сивкаво. В такъв случаи най-подходящо ще бъде да използвате гримове, които съдържат светлоотразяващи частици. Това не само ще направи лицето ви по ”осветено”, но и няма да позволи на чуждите очи да забележат лесно бръчките и гънките, които вече са се появили на него.