ДОМАШНИ ПРОЦЕДУРИ ЗА СГЪСТЯВАНЕ И РАСТЕЖ НА МИГЛИТЕ

migliВ много  козметични салони се предлага услугата по сгъстяване и удължаване на миглите. За съжаление ефектът не е дълготраен. Повечето дами откриват спасението в спиралата. Но преди да я сложите, е добре да се погрижите за здравето на ресниците. Препоръчваме ви програма за укрепване и сгъстяване на тънки и редки мигли.

 

Ефективни са процедурите, в които главно действащо лице е рициново масло. Извлечено от семената на рицина, то е богато на антиоксиданти – витамините А и Е, киселини-рицинова, олеинова, линалова и стеаринова, и е сред най-използваните съставки в разкрасителната индустрия за коса и лице. Действа ефективно и на растежа и сгъстяването на миглите. Може да си закупите рициново масло от всяка аптека, но начините на ползване са различни.

 

Най-лесният е с преливане на маслото от флакона в почистена спирала, която е извън употреба. Нанасяйте маслото с четчицата. Може да го дообогатите и с витамини. Така процедурата ще е още по ефективна. Маслото може да топите с клечки за уши.

 

Друг начин е с подстригана четка за зъби. Желателно е да е с естествен косъм. Топвате лекичко в маслото и го разнасяйте върху миглите, като внимавате да не влезе в окото. Процедурата се прави вечер, преди лягане и винаги на почистени от грим очи. Помага и лекото скъсяване на връхчетата им с ножичка – поне веднъж месечно.

 

Маслото укрепва корените, които са най-уязвими, и подхранва ресниците. Сложете го плътно до клепачите, като започнете от средата на миглите към края на клепача. Излишната мазнина попийте с тампон. Процедурата се прави според състоянието на ресниците. За подсилване на растежа – веднъж седмично. За сгъстяване се изпълнява всеки ден в продължение на един месец. След пауза терапията се разрежда два пъти седмично. Ако спите цяла вечер с масло върху миглите, трябва да сте по гръб. В противен случай може да се събудите подпухнали.

 

Както има маски за тяло, лице и коса, така и за мигли.

Ето и народни средства за подсилване растежа на миглите.

 

МАСКА ЗА МИГЛИ С АЛОЕ – Смесете сок от алое и рициново масло в съотношение 3:7. Тази маска може да нанесете върху миглите с напоен тампон или четчица.

МАСКА ЗА МИГЛИ С МОРКОВЕН СОК – Рициновото масло и сока от моркови трябва да е в съотношение 5:5. При поява на алергична реакция откажете маската.

 

Ако миглите ви са тънки и падат, ще ги заздравите така – Към ½ ч.л. ленено масло прибавете 10-15 капки рициново и 1 капка камфорово. Маслата съдържат витамините А и Е, ферменти и биологически активни съставки, които подхранват луковицата на косъма и я заздравяват. Процедурата се прави веднъж седмично.

 

Най-бързият начин за заздравяване на миглите е като използвате мастноразтворими витамини – А и Е, или маслата – рициново, бадемово и репийно. Мажете с тях миглите, като внимавате за очите.

Мигли