Премахване на целулит

Премахване на целулит

Премахване на целулит
Целулитът е кожен проблем, който се наблюдава предимно при жените и съвсем рядко при мъжете. Първият целулит може да се появи по време на пубертета или по време на бременността.  Около 85% от жените по света страдат от целулит.  А премахване на вече появил се целулит е изключително трудно.

 

Причини за поява на целулит

Лекарите обобщават причините за поява на целулит в следните  основни категории:
Генетична предразположеност – Експресията на генните по време на нашия живот определя предимствата и недостатъците на нашето тяло. Голяма част от болестите и нашите недостатъци се крият именно в нашето ДНК и тези гени се предават по наследство. Доказано е, че има хора, които са предразположени към образуване на целулит и причината за това е наследствеността на ген.
Хормоните също причиняват появата на целулит – В живота на жените има три критични периода през, които вероятността да се появи целулит е изключително висока, това са: Пубертет, бременност и менопауза. През тези периоди в женското тяло бушува мощен коктейл от хормони, които са катализатор на редица промени в метаболизма, физиката и психиката на жената. Тези периода са ключови за появата на редица белези по-нашите тела.
Храната и алкохолът – Неправилния хранителен режим, консумацията на алкохол са също стимулиращи причини за поява на целулит.
Лекарства – някои лекарства действащи на хормоналната система примерно противозачатъчните са също причина, която може да подтикне организма към натрупване на излишни подкожни мазнини и да доведе до появата на целулит.

Лечение на целулит

Няма 100% ефективен метод за лечение на целулит. Въпреки това е важно да се вземат мерки за ограничаване на появата на нови вдлъбнатини по-кожата. Сред най-разпространените методи за лечение на целулит са:
Диета – Под диета се има предвид режим за правилно хранене, а не ограничаване. Важно е жените да разберат, че целулита представлява натрупване на подкожни мазнини, които изместват съединителната тъкан и по този начин кожата губи своята еластичност. За да се намали, количеството на подкожните мазнини и да се ограничи появата на нови е важно да се храним правилно. Нужно е да се изключи алкохола от нашето меню (една чаша червено вино все пак няма да навреди), въглехидратите са пръв приятел на целулита, но и пръв враг на стегната кожа, за това е важно да се приемат в правилно количество, витамините  и минералите са също важна част от борбата с целулита. Изготвянето на хранителен режим е сложен процес и най-добре е да се обърнете към специалист диетолог, който да ви помогне.

Спорта като средство за лечение на целулит – Редица специалисти сочат неоспоримия факт до момента, че жените, които спортуват много по-трудно страдат от целулит. Причината за това е изключително проста, жените  които водят активен начин на живот по-трудно натрупват подкожни мазнини, следователно и по-трудно им се образува целулит.  Тука е момента да споменем, че целулит се образува не само на по-пухкави и закръглени жени. Целулитът може да се появи дори на слаби жени! Спорта е най-доброто лекарство за лечение на целулит!

Антицелулитен масаж средство за възстановяване на правилната функция на съединителната тъкан. Този вид масаж е хит сред жените, които могат да си го позволят. Той наистина действа и дори лекува целулита. Преди да се подложите на процедурите е важно да знаете, че еднократната терапия няма да окаже ефект. Нужно е последователност, желание и мотивация.

Най-добрия метод за лечение на целулит е да комбинирате трите изброени метода – правилно хранене, физически упражнения и антицелулитен масаж.

Премахване на целулит

{fcomment}