Премахване на белег

Премахване на белег

Няма човек било то мъж или жена, който да няма белег. С течение на годините белезите се трупат по нашето тяло били те на краката, ръцете, корема или други области. Появата на белези обаче не винаги е свързано с физическо нараняване. Някой хора получава белези в резултат на прекарването на кожно заболяване или тежко преминало акне.

Голяма част от белезите са на незабележими части от нашето тяло и не им обръщаме внимание. Това е поне при повечето хора. Други обаче имат белези на видими места като лицето, корема, раците. Много често един белег на лицето може да потисне самочувствието на хората. Някои от белезите отблъскват другите хора. Това кара мъже и жени с неприятни белези да търсят начини за тяхното премахване.

Оперативно премахване на белези

Въпреки, че много хора са срещу козметичната хирургия тя помага не само в случаите да се постави силикон, но и за да се справи човек със своите физически недостатъци, каквито са белезите. Операциите за премахване на белег не са сложни и не са болезнени за пациенти. Пациента трябва да знае, че веднага след операцията няма да има видим ефект, той се появява с нарастващите клетки. Нито един лекар не може да ви гарантира 100% премахване на белег. Винаги остават следи, но те са значително по-слаби и ще има нужда човек много добре да се вгледа във вас, за да ги забележи.

Обикновено след операцията за премахване на белег лекарите дерматолози изписват специални кремове за премахване на белези.

Премахване на белега