ПОЖЪЛТЕЛИТЕ НОКТИ ПОКАЗВАТ ПРОБЛЕМ

ПОЖЪЛТЕЛИТЕ НОКТИ ПОКАЗВАТ ПРОБЛЕМ

ПОЖЪЛТЕЛИТЕ НОКТИ ПОКАЗВАТ ПРОБЛЕМ
Кожата на лицето, състоянието на косата, цветът  и здравината на ноктите показват какво е здравословното състояние на организма. Добре е да умеем да разчитаме сигналите, които ни подава тялото и да реагираме навреме.

Пожълтелите нокти говорят за 4 проблема – заболяване на черния дроб, на белите дробове, диабет и дисфункция на щитовидната жлеза.

Приемане на медикаменти от групата на тетрациклините също могат да повлияят на цвета на ноктите. Ноктите загрубяват и пожълтяват най-често при гъбични инфекции.
Съдова недостатъчност на крайниците при възрастните хора също може да доведе до деформиране на ноктите на краката.

Гъбичните инфекции засягат по-често ноктите на краката, отколкото на ръцете, но заразата лесно се предава от едното място на другото.
Причиняват се от гъбички, срещащи се навсякъде около нас.
Имайте предвид, че когато ноктите на краката са  засегнати от травма или неудобни обувки, това подпомага появата на гъбички.

Възможно е ноктите ви да пожълтеят при използването на  некачествени лакове или лакочистители, съдържащи ацетон. Те нарушават повърхностния защитен слой на нокътя и проникват по-дълбоко, като придават неприятния нюанс.
Добре ще се отрази на ноктите ви  витамин А и витамин Е, които може да си набавите от морковите, зеленолистните зеленчуци, ядки, семена, яйчният жълтък.

ПОЖЪЛТЕЛИТЕ НОКТИ