Почистване на кожата на лицето

pochistvane na kojata na licetoПочистване на кожата на лицето

Една от най-големите публични тайни е, че за да имате красива кожа то вие трябва да полагате грижи за правилното и почистване. Ако почистите правилно лицето си вие ще премахнете голям брой от вредните за лицето фактори като прах, мъртви клетки, бактерии, остатъци от грим и други мръсотии. Впрочем това са и най-големите причинители на запушените пори на кожата и своевременното им отстраняване ще ви предпази от различни козметични проблеми.

Миене на лицето

Това е един от най-старите методи за почистване на кожата на лицето. Най-стандартния метод и който е препоръчителен за всички това е измиването на лицето с хладка вода и сапун. Лично наше мнение е, че не е добре да се използват разни гелове, или хидратанти, но всеки сам чувства кожата си. Редовното миене (сутрин и вечер) на лицето с хладка вода ще помогне за подобряване на текстурата и контура на вашето лице и ще запази кожата на лицето по дълго еластична, което ще намали скоростта на образуване на бръчки.

 

Един стар метод използван още от древността за да имат жените красиво бяло лице и същевременно за доброто му почистване е измиването на лицето с прясно мляко. Според специалистите млякото е един таен продукт за здраво и не устоимо лице, то изглаждало бръчките и опъвало лицето. Ако решите да миете лицето си с мляко то трябва не една а поредица от процедури (малко скъпо, но никога красотата не е била евтина).

 

Плодовете и зеленчуците оказват изключително положително влияние върху кожата на лицето! В това отнушение първенците са краставицата и лимона. Ако искате да почистите лицето си и да подхраните неговата кожа, най-добрия начин за това е безспорно процедури с лосион от краставици или лимон направени в домашни условия. Начина на приготвяне на тези лосиони за лице е изключително прост. Изцежда се сока на плоа или зеленчука и се разтваря в равно количество вода. Евтин и ефективен метод чрез, който кожата на лицето ви ще се освежи, ще бъде по-светла и еластична.

 

А знаете ли ефекта на морската вода върху кожата ? Морската вода прекрасно тонизира кожата не само на лицето, но и на цялото тяло. За съжаление морето не е гостоприемно през цялата година, но това не бива да ви отегчава може да си приготвите още един лосион и то много просто. Разтворете една лъжица сол в един литър вода и не забравяйте изплакнете добре с хладка вода след всяка процедура със солена вода.

 

Народните лечители препоръчват измиването на лицето с отвара от билки. Самата отвара има много начини да се направи най-популярната е две лъжици билки (мента, магданоз или лайка) да се залеят с гореща вода. Да се оставят да престоят малко време и все още докато е топла отварата да се измие лицето, след процедурата да се изплакни лицето с хладка вода.

 

Най-важното правило, което трябва да спазвате при измиването на лицето е, че в началото водата трябва да е топла а след привършване на процедурата по почистването на лицето с хладка. Обяснението за това е много лесно: Топлата вода разширява поричте на кожата на лицето и вие лесно може да ги почистите с един от горе изброените методи след това хладката или студента вода затварят поричките и по този начин кожата е максимално защитена от вредното влияние на различни фактори!

 

Почистване на кожата на лицето