Нежно бръснене на краката

Нежно бръснене на краката

Много жени ще се съгласят, че бръсненето на краката е най-евтиния и бърз метод за обезкосмяване. Бръсненето на краката има обаче лоши страни, за да намалите дразненето на кожата, да подготвите космите на краката и да постигнете по-гладко и хигиенично бръснене без пъпчице е нужно преди всяко едно бръснене да изпълните няколко прости процедури с които да подготвите кожата на краката. Техниките, които ще ви представим са полезни без значение от пола и без значение степента на окосмяване на краката.

Почистване на кожата преди бръснене

Първата и най-важна стъпка преди да престъпите към обезкосмяване било то бръснене, епилация или депилация е да почистите добре кожата в областта, която сте решили да обезкосмите. Добре почистената кожа намалява риска от инфекции. Сигурно сте забелязали как след като избръснете краката се появяват малко на брой фини пъпчици, при добре почистената кожа преди бръснене няма да имате този проблем.

Преди бръснене определете посоката на косъма

Друга много важна стъпка, преди да започнете да бръснете краката е да определите в каква посока ръстът космите ви. Посоката не винаги е точно вертикална при повечето жени и мъже посоката на растеж на косъма е леко под ъгъл, а на определени места по краката космите могат да променят посоката на растеж.

Според експертите правилната посока на бръснене е по-посока на растеж на косъма. Много от жените обаче в желанието си при бръснене да имат по-гладки крака прилагат така наречената контра или бръснене в обратната на краката в посока обратна на растежа. Това наистина прави кожата още по-гладка, но силно дразни кожата, вероятността за поява на пъпчици е по-голяма, а косъма става по-груб и расте по-бързо. Друга опасност при бръснене срещу косъма е повишен риск от подкожен растеж на космите!

Хидратация на областта, която бръснем

Много жени инстинктивно бръснат космите си под душа, това освен, че спестява време, но и топлата вода омекотява косъма и разширява порите. По този начин се освобождава естествената мазнина на кожата.

След бръснене на която и да е област е добре да нанесете защитен крем или лосион, който да предпази кожата от инфекции. Не забравяйте, че кожата освен гладка трябва да бъде и мека.

Бръснене на краката