Нежна грижа за ръце

грижа за ръцеНежна грижа за ръце

Ръцете са важни за всяка една жена. Меките и нежни ръце са нежно изпитание за всеки един мъж. Грижата за ръцете далеч не включва това да имаме добре оформен маникюр, но и много повече.

 

Крем за ръце

Избора на добър крем за ръце е важен за правилната грижа. Обикновено през зимата е добре да използваме мазен крем за ръце, защото те имат нужда от хидратиране. Студът ги изсушава. През лятото е по-добре да се използват сухи кремове, защото те ще намалят изпотяването на ръцете. Крема за ръце е добре да се нанася през 4 часа. В случай на рани или петна по ръцете е добре да използвате изпитаната формула на крем Здраве.

 

Вана за ръце

Ваната за ръце е нещо много полезно, ако нямате такава в домашни условия може да използвате малко легенче. Използвайте винаги леко топла вода не прекалено гореща нито пък студена. Поставете различни разтворими минерали и аромати. Нужно е ръцете да престояват във ваната поне 10 минути. Ако ръцете ви са загрубели е нужно да правите тази процедура всяка вечер.

 

Премахване на кожичките

Всяка уважаваща се дама знае, че кожичките около ноктите са нещо което загрозява перфектния маникюр, но въпреки това голяма грешка е да изрязвате тези кожички, защото те пак се появяват, но значително по-дебели. Професионалните маникюристки подпъхват кожичките така, че те да не пречат на маникюра.

 

Грижа за ноктите

Маникюра е важна част, но използването на много лакове, а понякога и некачествени може да доведат до пожълтяване на кокетната плочка. Друг проблем може да бъдат появата на гъбички, които да причинят  нацепване на ноктите. Гризането на ноктите е друг лош навик от който трябва да се отървете, ако искате да имате перфектните ръце.

 

Грижа за ръцете