КАК ДА ПРЕМАХНЕМ НЕЖЕЛАНОТО ОКОСМЯВАНЕ

КАК ДА ПРЕМАХНЕМ НЕЖЕЛАНОТО ОКОСМЯВАНЕ

Много жени, а напоследък и мъжете премахват окосмяването по тялото си.

Предлагаме ви някои от методите за почистване от косми.

Бръсненето е най-бързият, безболезен и  евтин начин да се отървем от космите по тялото. Той е предпочитан от свръхчувствителни към химикали и болка хора.  Неприятният момент при ползването на самобръсначката обаче е , че космите растат след това по плътни и се стимулира поникването на още 2-3 косъма от една луковица.

Епилацията с кремове, които съдържат химикали може да се окаже проблем при алергична кожа. Продуктите причиняват понякога и изгаряне или може  да не са ефикасни и окосмяването да не бъде напълно премахнато. Винаги трябва след епилация да вземаме  душ, като преди това поне около 30 минути сме били голи и намазани, в очакване на ‘’чудото’’.

Машинките за епилиране се прилагат в зависимост от чувствителността на зоната, тъй като са доста болезнени. Не се препоръчват за подмишници и за  бикини зоната. След това може да се появяват обърнати косъмчета.

Домашната кола маска  е на захарна основа, което позволява лесно да се измива с вода. Но истината е , че е много трудоемко да се правим на козметици у дома. Не  е и хигиенично, боли, често космите се късат, остават и синини по тялото, защото не можем правилно  и достатъчно да опъваме кожата в участъците, които обезкосмяваме.

Виждате, че всеки метод за обезкосмяване крие неприятни последици. Затова най-добре е да посетим козметик, който професионално да ни помогне да имаме красиво и чисто  тяло.

окосмяване