НЕ НА ЦЕЛУЛИТ – ДА НА ПОРТОКАЛОВАТА КОЖА

целулитНатрупването на целулит и образуването на така наречената ‘’портокалова кожа’’ е не само козметичен , но и доста сериозен козметичен проблем. Целулитът е заболяване на съединителната тъкан, засяга лимфната и кръвоносната система.  От целулит страдат около 85% от жените в зряла възраст. Причина за целулита са наследствената предразположеност, заседналия начин на живот, небалансираното хранене /употребата на чипсове, пържени картофи, сладки неща и изобщо продукти, които съдържат много оцветители, набухватели, консерванти и др. вредни вещества, които трудно се разграждат от организма.

 

Освен в зряла възраст , целулитът при жените може да се появи и през пубертета, при бременност.

 

 Лечението е строго индивидуално. Комплексното лечение задължително трябва да включва диета, спорт,  салонни дерматологични процедури и процедури в къщи.

 

Няма нищо общо наднорменото тегло с целулита, тъй като и при по слаби жени се наблюдава целулит. Проблемът е в неравномерното разпределение на мастната тъкан.

 

Диетата при целулит не се гледа калориите, а какви минерали съдържа. Препоръчва се употребата на много плодове и зеленчуци, за сметка на сладките изделия. Пийте повече пресни сокове богати на витамин С. Те ускоряват обмяната на веществата. Освен това приемайте храни богати на лецитин , мастни киселини и аминокисилини /яйца и соя/.

 

При целулит се препоръчва активно спортуване, а ако нямате достатъчно време за това просто повървете по 1-2 часа на ден. Слезте от автобуса на предната спирка и повървете пеш до в къщи. Опитайте се да не ползвате асансьор и да изкачвате стълбите пеш. Това ще помогне не само при целулита но и в профилактиката на остеопорозата.

 

Пийте много вода. Водата тонизира кожата и действа благоприятно на кръвоносната система , а мазнините се изгарят благодарение на  усилване на притока на кислород в кръвта.

 

На пазара има доста антицелулитни препарати, които също помагат.

 

Но основното в борбата с целулита е АКТИВНОТО ДВИЖЕНИЕ  и КОНСУМАЦИЯТА НА ПОВЕЧЕ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ!

Целулит