Напукани пети спрете ги

Напукани пети спрете ги

Ако ви се налага да вървите много километри пеша и това се повтаря всеки ден или ако сте от жените чиито работни места ги задължават до стоят дълго време изправени на крак, то вие задължително сте се сблъскали с кошмара на нежните крака – напукани пети.

Ако проблема при вас е постоянен или появата на напукани пети е свързана с настъпването на сезоните пролет и лято, то ние ще ви предложим няколко хитринки с помощта на които да се справите с неприятните напукани пети.

Вана за краката

Ако имате дълбоко напукани пети и нищо не ви помага, то най-добре е всяка вечер преди да си легнете да си направите вана за крака. В един леген добавяте топла вода, глицерин и розова вода. Повтаряте тази вана всяка вечер в продължение на десет дена.

Плодовете помагат при напукани пети

Има няколко трика от народната медицина, които може да използвате, за да се справите с напуканите пети.
Лимонът е първенец за лечение не само на мазоли по краката, но и на напукани пети. За целта срежете един лимон по средата. Вземете едната половинка и започнете да втривате в петите като правите отчетливи масажни кръгови движения.

От плодовете не само лимона, но и банана помага за справяне с напукани пети. Два банан обелени от горите се правят на кашичка. След това кашата се поставя на петите и се престоява 15 минути след което краката се измиват и се подсушават.

Друга маска за нежни пети е приготвянето на смес от 100грама морска сол, 100мл. олио сока от един лимон и един портокал. С получената смес се нанасят на напуканите зони.

Не оставяйте проблема с напуканите вени да се усложни справете се с него навреме!

Напукани пети