Маски за суха кожа на лицето

маски за лицеАко кожата ви на лицето, често е суха и се бели, тогава трябва да вземете спешни мерки. Сухата кожа обикновено е признак на заболяване (най-често хормонално) или липса на витамини. Добре е да използвате кремове за лице, които хидратират в дълбочина кожата и я подхранват. Но използването на кремове не е достатъчно, за да върнете свежия красив външен вид на кожата на лицето ви. Добра идея е да подхраните лицето си с помощта на маски за лице.

Маска за суха кожа с кисело мляко
за да приготвите тази маска за лице ще са ви нужни:

1/2 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч  бадеми
2 ч.л. мед
2 ч.л. масло от пчелен прашец

Приготвянето на тази маска за лице започва с натрошаването на бадемите, може да ги счукате в хаванче, но е много по-добре да са по фини, за това използвайте чопър за мелене. По този начин, бадема ще придаде повече витамини на маската, а тя по този начин ще подхрани кожата на лицето ви в дълбочина.

Следващата стъпка от маската за лице е да прехвърлим бадема от хаванчето в купичка, към тях добавяме кисело мляко, медът и след това пшеничния зародиш. Стараем се да получим хомогенизирана смес. Това е едно от основните правила при приготвянето на домашни маски за лице, старайте се винаги сместа ви да е хомогенна.

Бадемите в маската имат ексфолиращ ефект, пчелния прашец е богат на витамини, но особено силно се отличава витамин Е, който е полезен за красивия външен вид на нашето лице. Този витамин се среща при почти всички продукти за лице. Киселото мляко в маската спомага за стягане на лицето, а медът освен многобройните му ползи за подхранване на кожата играе важна роля, за закрепването на маската.

маски за суха кожа на лицето