МАСКИ ЗА ЛИЦЕ С КУРКУМА

маска за лицеКуркумата е индийска подправка подправка, която  има ширико приложение  в кулинарията, медицината и козметиката. Етеричните масла, които съдържа, са с антибактериално действие. Това прави куркумата подходяща за лечение на акне и кожни инфекции.

Куркума е коктейл от желязо, манган, калий, витамини от групата В, фибри…. За домашна козметика  трябва да се използва ‘’чиста’’ куркума, а не къри на прах. Куркумата ще ви помогне, защото е мощен природен антиоксидант, успокоява възпаленията на кожата и изглажда бръчките.

Предлагаме ви няколко маски за лице с куркума:

 

ПИЛИНГ МАСКА ЗА ТЯЛО С КУРКУМА

Смесете 100 гр. захар с 1 с.л. куркума и 30 мл. зехтин и няколко капки масло от ванилия. Разбъркайте съставките, докато получите кашичка. Вземете душ и на влажна още кожа нанесете скраба с масажни движения в посока отдолу нагоре. Тази скраб не е подходяща за чувствителна кожа.

 

МАСКА ЗА ВЪЗПАЛЕНА КОЖА НА ЛИЦЕТО

Разбъркайте 3 с.л. боб/смлени зърна/ с 2 ч.л. мед и я разредете с кипяща вода, докато получите гъстотата на сметана. Нанесете  маската на лицето и стойте с нея 10 минути. Измийте с топла вода. Тази маска се прави веднъж седмично.Маската е подходяща за акне.

 

ПОДМЛАДЯВАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ С КУРКУМА

Смесете по 1 ч.л. куркума, мед и сметана. Нанесете съставките на почистената кожа и след 10 минути изплакнете с топла вода, а след топлата вода тонизирайте лицето със студена вода. Маската е подходяща за кожа с разширени капиляри.

 

ЧУДОДЕЙНА МАСКА С КУРКУМА И НАХУТ

Смесете половин чашка брашно от нахут, 3 с.л. куркума и 40 мл. зехтин, за да получите кашица. Разстелете маската на лицето и останете с нея 10 минути. След това изплакнете.

Нахутът е богат на протеини и витамини, които подхранват кожата, а куркумът и зехтинът забавят стареенето.

Маски за лице с куркума