МАСКИ ЗА ЛИЦЕ С ГРОЗДЕ

grozdeЩе подготвите кожата за по студените дни, като я нахраните с витамини, и биоактивни вещества. Така тя ще се адаптира по лесно към температурните промени.

 

Гроздовите зърна освен, че са богати на антиоксиданти и са незаменимо средство в борбата със свободните радикали, съдържат и плодови киселини, които са с почистващо действие.

 

Разбийте  яйчен белтък и го смесете с 1 ч.л. зехтин, добавете и 2 с.л. гроздов сок.. Нанесете маската и изчакайте да се стегне. Измийте с хладка вода.

 

Смесете равни количества гроздов сок и прясно мляко /или течна сметана/. Напоете марля в течността и я поставете върху лицето и шията. След 20 минути изплакнете с хладка вода, подсушете кожата и нанесете крем.

 

Към един жълтък изсипете 2 с.л. изцеден сок.Ще подсилите действието на маската, като прибавите по 1 с.л. кайсиево масло и овесено брашно. Процедурата има регенериращо и подмладяващо действие.

 

Към разбит на пяна белтък прибавете намачкани с виличка гроздови зърна /без семките/ и 2 с.л. кисело мляко. Може да добавите и 1 с.л. ленено семе, предварително накиснато във вода. Когато набъбне, го прибавете към сместа. Тази маска е за мазна кожа.

 

В студеното време не се увличайте с продължителни водни процедури. Високите градуси на водата изсушават кожата и след душ не забравяйте хидратиращото мляко.

Използвайте меки пилинги, за да не травмирате кожата. И най-важното да я подхранвате и от вътре. Наблегнете на меню, богато на плодове и зеленчуци, риби и зърнени храни. Не забравяйте да пиете и повече вода!

Грозде