Маска за лице от ябълки

qbylkiЯбълката е плод, на който хората в България се радват целогодишно, но най-вече през есента, когато нашите родни сортове ябълки излизат на пазара. Голям хит през миналата година бяха диетите за отслабване с ябълки. Но ябълките освен приятен и вкусен плод полезен за здравето е полезен и в грижата за нашата красота.

Маската за лице с ябълки спомага за по-дългото запазване на тена, който сме придобили през летните месеци, освежава и тонизира кожата, а ябълчната киселина, която се съдържа в тях спомага за предпазването на кожата от комедони (черни точки).

Маска за лице необходими продукти

1 яйце
Една ябълка
Лъжица мед
Сока от половин лимон

Маска за лице начин на приготвяне

Отделете жълтъка от белтъка на яйцето. За нужните на тази маска за лице с ябълки ще ни е нужен само жълтъка. След като вече сме отделили и поставили в купичка жълтъка, настъргваме ябълката на ситно, добавяме го към яйцето, прибавяме меда и лимона от сока и размесваме добре съставките.

Маска за лице начин на употреба
Поставете приготвената смес върху лицето ви. Нанесете тънък, но плътен слой. Престойте 15 минути с него след това измийте добре с вода и поставете хидратиращ крем.

Маска за лице с ябълки