ЗЕЛЕНЧУКОВИ МАСКИ ЗА ЛИЦЕ

lice maska

ЗЕЛЕНЧУКОВИ МАСКИ ЗА ЛИЦЕ

МАСКА С КАРТОФИ

Един сварен картоф се смачква на пюре, прибавят се по 1 супена лъжица зехтин, глицерин и нишесте. Сместа се увива още топла в марля и се налага плътно върху добре почистеното лице. След 20 минути се изплаква обилно с хладка вода. Тази маска е подходяща за  отпусната и застаряваща кожа. На суха, с лош тен кожа добре действа маската  от 3 супени лъжици настъргани сурови картофи и по 1 супена лъжица неварено мляко, тоалетни трици и олио.

 

МАСКА С МОРКОВИ

Смесват се по 1 супена лъжица пюре от варени моркови, извара, зехтин и прясно неварено мляко. След 30 минути се изплаква с топла, а след това с хладка вода. Маската е подходяща за суха, уморена, повяхнала кожа. На всеки тип кожа добре действа маската с настъргани моркови или прясно изцеден сок от тях.

 

МАСКА СЪС ЗЕЛЕН ГРАХ

Две-три супени лъжици зелен грах/може и сух предварително накиснат в студена вода/ се смачкват на пюре и се прибавят 2 супени лъжици суроватка. Кашата се нанася върху почистеното лице и шия и след 20 минути се сваля с хладка вода. Подходяща е за всеки тип кожа.