Маски за лице със спанак

maska spanakКожата страда най-много от липса на витамини и повяхва. Ще й ги доставите с домашна козметика, приготвена от спанак – елексир за кожата. Спанака е коктейл от витамини – В, В1, В2, В6, РР, както и мощните антиоксидантни витамини Е, С, необходими за производството на калоген, отговарящ за еластичността на кожата. В сяпанака се съдържат още фолиева киселина и микроелементи.

 

МАСКА ЗА ЛИЦЕ  СЪС СПАНАК ЗА СУХА КОЖА

ХРАНИТЕЛНА – Пуснете в блендера няколко листа спанак, гребнете 2 с.л. от кашата. Към тях прибавете по 1 с.л. зехтин /може царевично, слънчогледово олио/ и сметана с висока масленост. Разстелете сместа върху лицето и шията и след 15 минути измийте с топла вода.

ОСВЕЖАВАЩА – Наситнете 3-4 листа спанак, отделете 2 с.л. от зеленчука и ги сварете за 5 минути в прясно мляко. Прецедете и нанесете сместа, когато стане поносимо топла. След 15 мин. отстранете маската и с памучен тампон, напоен с отварата от спанака, минете отново лицето. Изплакнете с топла вода.

 

МАСКА  ЗА ЛИЦЕ СЪС СПАНАК ЗА МАЗНА КОЖА

ИЗБЕЛВАЩА – Пюрирайте няколко листа от спанак /или ги нарежете наситно/. Вземете 2 с.л. от кашата и добавете 3 с.л. обезмаслено мляко. Разстелете маската на лицето за 15 минути и изплакнете с хладка вода.

КОМПРЕС – Пригответе пресен сок от спанак. Топнете парче марля и я поставете на лицето за 15 минути. Преди нанасяне на компреса минете лицето със сметана или крем. Процедурата се прави два пъти седмично  и е витаминен  удар за кожата.

МАСКА ЗА ЛИЦЕ