Маска за лице с кисело мляко

Маска за лице с кисело мляко

В последните няколко дена изключително много се стараем да набавим материали, за да подготвим статии за красота и най-вече домашни маски за лице и коса, които да са в помощ на нашите читателки и да им свършат прекрасна работа. В днешната статия както може би се досещате ще ви представим една домашна маска за лице с кисело мляко.

Започваме от сега съветите, за да постигнете максимален ефект от тази маска е най-добре да си направите сами киселото мляко или да помолите някоя баба на го направи ако вие не знаете как. Причината е много проста съмнителното качество на киселото мляко в магазините.

Самата маска за лице е много проста и се е използвала широко от нашите баба и майки в днешно време се предпочита готовите маски за лице, голяма част от които са пълни с химия, но натуралните и изпитани рецепти за маски за лице си остават най-добрия начин да поддържате кожата на лицето чиста, свежа и мека.

Необходими продукт за маската за лице

250г. изцедено кисело мляко

1 лимон

Ако за направата на маската за лице използвате домашно кисело мляко трябва да го изцедите това става като се постави в тензух и се остави поне една вечер да се изцеди, ако нямате домашно кисело мляко може да използвате готово цедено кисело мляко от магазина.

Към киселото млякото се добавя настърган лимон. Приготвената маска трябва да престои в хладилника поне една вечер.

На сутринта маската се нанася върху кожата на лицето и с нея се престоява около 15 мин. след което лицето се измива с хладка вода.

Тази маска за лице може да се прави всеки сезон и неограничен брой пъти. Ако започнете ви препоръчваме да я правите поне веднъж на 2 седмици. Резултата от тази маска за лице с кисело мляко винаги е отлична!

Маска за лице с кисело мляко