Маска за мазна кожа на лицето

maska za liceМаска при мазна кожа на лицето

Лицето е нашето най-важно отражение на душата. Поради тази причина ние трябва да се грижим толкова добре за него, колкото добре се грижим и за душата си. Поради тази причина ви предоставяме една изключително лесна за изпълнение рецепта за домашно приготвена маска за мазна кожа на лицето.

Маска за мазна кожа СЪСТАВКИ

Тази маска за лице е с натурални продукти, което я прави подходяща и без да се притеснявате за странични ефекти, като поява на пъпки или други обриви

1 белтък
1 краставица (обелена)
1 капка етерично масло от лайм
1/2 чаена лъжичка сок от лайм
1/2 чаена лъжичка лимонов сок
1/2 чаена лъжичка листа от ябълкова мента

Маска за мазна кожа Приготвяне

Краставицата се настъргва на много фини частици или се пастюризира. Смесват се всичките съставки без етеричното масло. Бъркат се до получаването на хомогенна смес. Добавете етеричното масло и разбъркайте отново. Така получената маска за лице се оставя за 10 минути в хладилник.

Маска за мазна коза Начин на употреба

Така получената от нас маска за мазна кожа на лицето след като е престояла 10 минути в хладилника се нанася върху предварително почистено лице, маската може да се постави и върху шията. Остава се да престои 15-20 минути след което се измива с хладка вода.

Препоръчваме да ползвате маската за лице веднага след като сте я приготвили, защото тогава активните и съставки са най-мощни. Ако обаче приготвите по-голямо количество от маската за мазна кожа на лице може да я съхраните в хладилник!

Маска за мазна кожа на лицето