Маска за лице срещу акне с глина

маска за лицеМного от тинейджърите страдат от т.нар. младежки пъпки или зехтин. Често появата на акне води до намалено самочувствие сред младежите, а процедурите с хормонални хапчета или при козметика са много скъпи, за да могат да си ги позволят родителите. Много от лекарствените продукти, мехлеми срещу акне продавани свободно в аптекарската мрежа имат съмнителни или много слаби резултати, ето защо решихме да ви споделим една маска за лице срещу акне. В основата на маската стоят две съставки зелена глина и ябълков оцет. Ето какво ще ви е нужно за да си приготвите тази маска за лице срещу акне.

Маска за лице срещу акне

Продукти
1 част зелена глина
2 с.л. ябълков оцет.
малко вода

Начин на приготвяне
Приготвянето на нашата маска за лице започва със смесването на глината и водата до образуването на гъста каша, след това се прибавят двете лъжици ябълков оцет, отново се разбърква и нашата маска е готова за употреба.

Начин на употреба
Маската се нанася върху лицето и се оставя 15 минути да изсъхне на лицето. След това лицето се изплаква със студена вода.

Ефективното лечение на акне с тази маска се постига благодарение на зелената глина, която премахва токсините от лицето и почиства в дълбочина порите на лицето. Смесена глината с ябълков оцет допълнително усилва действието на маската, като спомага за подържането на нормално pH на кожата и не остава шанс на акнето. В интерес на истина с тази маска няма да успеете да премахнете изцяло акнето от вашата кожа, но ще спомогне за намаляване на симптомите и ще ускори възстановяването на кожата и премахването на следи от акне.

Внимание
Тази маска за лице срещу акне с глина е добре да се прави веднъж на три седмици, защото е много силна!

Маска за лице срещу акне