Маска за лице при акне

Маска за лице при акне

Маска за лице при акне
Чувствителна кожа има както при жените така и при мъжете на определена възраст. Появата на акне се свърза в дисбаланс в хормоните и обикновено този период е характерен с формирането на вторичните полови белези и при двата пола. В редки случай най-вече при жените, появата на акне по лицето или рамената може да се запазят дълги години след преминаването на младежките години.

При жените появата на пъпки по лицето е съсредоточена във времето около менструалния цикъл. Друг период в които е възможно появата на акне това е бременността и в двата случая основни причинители на акнето това са хормоните.

Ако и вие имате проблем с акне и искате да пробвате нещо различно с помощта на което да се справите с проблемната кожа, нека да ви споделим нашия метод за борба с акне.

Маска за акне

За целта ще са ви нужни около супена лъжица сода за хляб, малко вода и сока от половин лимона. Съставките се смесват, нужно е да се получи маска с консистенцията на паста. След като маската за лице е готова е нужно да измиете лицето с топла вода. Тя ще разшири порите на лицето и ще помогне на маската да почисти в дълбочина порите. Престойте с маската за лице най-много 10 минути след, което я свалете и отново измийте лицето си този път обаче използвайте топла вода. Тя ще затвори порите и ще предпази от навлизането на мръсотия в тях.

Важно място в тази маска за акне играе лимона, той помага да се изсветлят по-бързо старите петна от акне. Не бива да ги пренебрегвайте. Правете тази маска веднъж седмично и резултатите няма да закъснеят.

Маска против акне