Маска за лице с овесени ядки

Маска за лице с овесени ядки

Маска за лице с овесени ядки
Овесените ядки освен изключително полезни за вашата фигура се оказват и ценен продукт за вашето лице. С тяхна помощ може да се приготви домашна маска за лице, която да освежи, почисти и омекоти кожата ви. А всичко това съчетано и с лесен начин на приготвяне прави тази маска неустоимо изкушение за всяка жена любителка на домашните маски.

Маска за лице с овесени ядки приготвяне

Приготвянето е изключително просто – овесените ядки се наситняват максимално (ако можете да ги смелите) слагат се 2 супени лъжици, които се сместват с 3-4 супени лъжици квасена сметана. Смесете добре и оставете сместа за маската да престои 5-10 минути, докато ядките набъбнат. Маската се нанася върху лицето и се престоява поне 30 минути с нея. След това маската се смъква с помощта на суха кърпичка или тампон, а лицето се измива.

Защо е полезна тази маска
Овесените ядки съдържат много ценни вещества – белтъци, минерали, фибри и витамини, които подхранват кожата в дълбочина и правят лицето ви по-свежо и стегнато. Сметаната също има важна роля в маската, високите нива на мазнини придават свежест на кожата и стимулират натрупването на естествен колаген в кожата, което я предпазва по-дълго от появата на бръчки!

Маска за лице