МАСКИ ЗА ЛИЦЕ С МЕД - ПОДХОДЯЩИ ЗА ВСЕКИ ТИП КОЖА

maska s med

 МАСКИ ЗА ЛИЦЕ С МЕД – ПОДХОДЯЩИ ЗА ВСЕКИ ТИП КОЖА

МАСКА ЗА ОСВЕЖАВАНЕ НА ЛИЦЕТО

150 мл. прясно мляко, 20 мл.алкохол, 500 мл. малинов или ягодов сок, 1/2 чаена лъжичка мед и 0,5 г. салицилова киселина. Сокът се прецежда и се смесва с млякото, меда и алкохола, в който предварително е разтворен салицилът. Лицето се намазва с получената смес с помощта на памучен тампон. Изплаква се след 30 мин.

 

МАСКА ЗА ОСВЕЖАВАНЕ – ВТОРИ ВАРИАНТ

Смесват се 1 лъжица прясно мляко, 1 лъжица пчелен мед и 1 лъжица хума. Разбърква се добре и се нанася върху лицето. Измива се след половин час.

 

МАСКА ЗА ИЗБЕЛВАНЕ НА ЛИЦЕТО

Смесват се чаена лъжичка глицерин, чаена лъжичка мед и две чаени лъжички вода. Глицеринът може да се замени с 3 чаени лъжички водка. В този случай не се използва вода. Разбърква се и към сместа бавно се прибавя 1 чаена лъжичка пшенично брашно. Разбърква се  до получаването на еднородна маса и с нея се намазва лицето и шията. Тази маска се употребява 1-2 пъти седмично в продължение на 1-1,5 месеца. При  необходимост маската се повтаря  след 2-3 месеца.

 

КРЕМ ЗА КОЖАТА ОКОЛО ОЧИТЕ

Парче восък, колкото бадем, 1 препълнена кафейна лъжичка ланолин, 50 гр./малка кафейна чашка/рициново или друго растително масло, ампула витамин Е. Всичко се разбърква добре.

 

МЕДЕН КРЕМ ПРОТИВ БРЪЧКИ

Парче восък колкото орех, 3 чаени лъжички мед. Восъкът се стопява на водна баня до втечняване.Прибавя се медът и сместа се бърка на съвсем слаб огън, без да заври. Сваля се от огъня и пак се бърка до изстудяване. Лицето се намазва на дебел слой с получения крем вечер, а сутрин се измива обилно с топла вода.

 

КРЕМ ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА КОЖАТА

100 гр.пчелен восък се стопява на водна баня, добавят се 100 гр. ланолин, 4 гр. пчелно млечице, 100 гр. липов мед, 50 гр. пчелен прашец и по една ампула витамин В5, А,В3 И Д.