ЛИФТИНГЪТ - МЕТОД ЗА РАЗКРАСЯВАНЕ

liftingЛифтингът на лицето представлява опъване на кожата и бръчките, съпроводено с изпъване на мускулите на лицето. Разрезите минават по кожните гънки около ушите и в косата, което ги прави практически невидими. Лифтинга може да се съчетае с попълнителни /филъри/, лазерен ресърфейсинг, дермабразио и блефаропластика в зависимост от нуждите и от преценката на хирурга. Прави се под пълна анестезия.

 

Лифтингът е  възстановяваща процедура и не променя съществено вашето изражение, нито може да спре хода на времето. Вие ще продължите да се променяте с възрастта, но сега на изменения ще бъде подложена една по млада версия на самите вас. Подмладяващите процедури, които обикновено се  извършват заедно  с лифтинга, са – повдигане на веждите, коригиране на увиснали или твърде дебели вежди, коригиране на клепачите. Лифтингът се прилага при възрастни индивиди /мъже и жени/, които смятат, че тяхната визия вече не съответства на физическото им и емоционално състояние. За да ви бъде  направена подобна процедура е важно да отговаряте на следните условия: да сте без други заболявания, които биха могли да намалят ефекта от реконструкцията., да сте непушачи.,да имате реалистични очаквания и позитивна нагласа що се отнася до възстановяването на лицето като цяло. Преди да започнете каквато и да е интервенция, вашият хирург ще направи оценка на здравословното състояние преди операцията, на състоянието на кожата, мускулната и костната структура и ще вземе предвид различните фактори, допринасящи за застаряването на лицето. Той ще определи и подходящата техника или комбинация от процедури за оптимално постигане на вашите цели. Общото здравословно състояние и външният вид като цяло могат значително да повлияят на резултата от процедурата. Често приложими са следните лифтинг терапии:

 

ТРАДИЦИОНЕН ЛИФТИНГ – Чрез отстраняване на излишната кожа той възстановява средната част на лицето, брадичката и шията. Когато единствено средната част на лицето се нуждае от подобрение и количеството излишна кожа не е голямо, се използват техники алтернативни на традиционния лифтинг.

 

ЕНДОСКОПСКИ ЛИФТИНГ – По време на ендоскопския лифтинг на челото мускулите и тъканите, водещи до появата на бръчки или причиняващи увисване на кожата, биват коригирани чрез частично изрязване или модифициране до постигането на по-гладък вид на челото, повдигане на веждите и минимизиране на линиите на намръщване. Хирургът прави от три до пет къси разреза. Ендоскопът се поставя през дадения разрез, осигурявайки по този начин ясна визуализация на мускулите и тъканите, разположени под кожата. С помощта на друг инструмент хирургът повдига подлежащата тъкан на челото: резултатът е по-гладка повърхност. По този начин специалистът коригира мускулите на челото и в повечето случаи перманентно подобрява бръчките, породени от мимическата дейност на лицето, напр. линиите на намръщване и хоризонталните бръчки на челото. Процедурата трае около час и половина, през което време сте под пълна упойка.

 

ЛИФТИХГ ЧРЕЗ ИЗПОЛЗВАНЕ НА СУСПЕНСИОННИ /ПОДДЪРЖАЩИ/ КОНЦИ – Те  осигуряват дълготраен ефект. Хирургът поставя подкожно с помощта на дълга игла еластичен и антибиотичен конец. Чрез тази процедура отпуснатите тъкани на веждите и бузите могат да бъдат повдигнати и опънати. За определяне на точките за поставяне на конците хирургът използва дълга малка игла, поставена в определената за целта равнина. Ето защо разрези не са необходими. Този специфичен лифтинг метод може да бъде извършван и самостоятелно, без да бъде комбиниран с ендоскопски лифтинг на челото. Специалните антибиотични конци започват постепенно да се разтварят, когато колагенът отново образува капсула около тях, повишавайки по този начин ефекта на лифтинга. Тази капсула минимизира и риска конците да бъдат отхвърлени от организма. Лифтингът чрез използването на суспенсионни конци  е сравнително бърза и безкръвна процедура, и е особено подходяща за пациенти, които не се нуждаят от ”драстично” подмладяване на лицето. Процедурите с които може да подобрите резултата от лифтинга, са поставяне на лицеви инплантанти или увеличаване на меката тъкан за по-добро очертаване на лицевата структура, техники за повишаване тонуса и текстурата на повърхността на лицето

 

С всяка изминала година кожата изпитва все по-голям недостиг от влага и изисква увеличаване на мастните вещества, а също и на микроелементите, витамините и протеините. Лифтинг кремовете съдържат всички тези компоненти. Те достатъчно ефективно подмладяват кожата, изглаждат неравностите, предотвратяват преждевременното стареене, възстановяват хидролипидната бариера, освежават и премахват следите от умора. Тяхното действие принципно се различава от обичайните кремове за лице. Лифтинг кремовете бързо проникват във вътрешността и въздействат на дълбоките слоеве на кожата, т.е.оказват й възстановяващо вътрешно въздействие, стимулират процеса на обновяване и регенерация на клетките. Лифтинговата козметика трябва да се използва правилно . Много жени, след като почувстват резултата – изглаждане на бръчките и стягащия ефект, преминават на всекидневно ползване. Не бива да се забравя, че лифтинг кремовете се отнасят към групата на силно действащите процедури, които се прилагат само на курсове. Целта им е да се наситят вътрешните клетки с хранителни вещества и влага, а после да се даде възможност на кожата самостоятелно, без външни въздействия, да задържи и влагата, и витамините. При постоянно прилагане на силно действащи  кремове кожата привиква към всекидневния допинг. Лифтинг крема се нанася върху почистена кожа само един път на ден, през останалото време следва да се използват други кремове – подхранващи, овлажняващи, защитни. Ако жената е у дома, лифтинг крема може да се нанася и сутрин, но тогава не бива да се излиза навън и да се използва декоративна козметика. Водещи световни козметолози препоръчват на жените, приближаващи тридесетте, да използват лифтинг кремове, ако на лицето им има рязко изпъкващи пори и вече са започнали да се появяват ранни бръчки. Младоликите дами с добра структура на кожата следва да се обърнат към лифтинговата козметика три-четири години по-късно.