ЛЕЧЕНИЕ НА АКНЕ С МЕД

акне рецепта с медВ продължение на векове хората са използвали меда, като лечебно средство при различни заболявания С помощта на меда се правят различни видове маски  за здрава кожа.Една от тези  маски  е маската с мед, която се прави за лечение на акне.

Акнето е проблем за много хора. Почти всеки човек  страда от акне  в някакъв етап от развитието си.

 

Акнето се причинява от блокиране на мастните жлези, отговорни за производството на себум, от замърсяване на кожата, и от действието на някои хормони по време на пуберитета. Тъй като акнето се причинява от запушване на порите и замърсяване следва, че то трябва да се лекува като се почисти лицето първоначално, след което може да включите в лечението медена маска. Маската с мед не само помага да се изчистят блокираните канали, но и премахва микробите, които причиняват това блокиране.

 

Има различни видове маски от мед, които се използват при различни видове кожа, а именно суха , мазна кожа и  чувствителна.

 

Добре винаги когато правите маска от мед да използвате филтриран мед. Медът има  антибактериални свойства  и  действа като антиоксидант, в същото време е лепкав, което е добре, тъй като премахва  замърсяванията,мъртвата кожа и предпазва   от нова поява на акне.

 

РЕЦЕПТА ПРОТИВ АКНЕ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА : 

Вземете една ябълка, отстранете семките и другата част смесете с 4-5 с.л. мед, разбъркайте добре и нанесете на лицето. Оставете маската да изсъхне и изплакнете с хладка вода. Преди да използвате тази маска проверете дали не сте алергични към някоя от съставките.

 

РЕЦЕПТА ПРОТИВ АКНЕ ПРИ СУХА КОЖА

Смесете 2 с.л. прясно мляко, 2 с.л. мед, 1 с.л. кисело мляко и сока от един лимон. Разбъркайте добре всички съставки, за да се получи еднородна смес. Нанасяте сместта на лицето и след като изсъхне изчаквате още 10 мин. и изплаквате с хладка вода. Използвайте тази маска до 4пъти седмично.

 

РЕЦЕПТА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА АКНЕ  ПРИ  МАЗНА КОЖА

Смесвате 4 с.л. канела на прах и  4 с.л. мед. Тези две съставки се объркват с дървена лъжица до получаване на еднородна смес. Нанасяме сместа върху засегнатата част и оставяте да престои 1 час. След което изплаквате с хладка вода. Тази маска се прави един път седмично.

АКНЕ И МЕД