КРЕМЪТ НАЧИН НА НАНАСЯНЕ

krem nanasqne

КРЕМЪТ НАЧИН НА НАНАСЯНЕ

Избирането на подходящ крем не е достатъчно. За да е наистина ефикасен, е важно да знаете да го нанасяте по правилния начин.

Подготовката предполага определени ритуали: прибрана коса, къси или навити ръкави, огледало, в което да се оглеждате. Движението, с което се нанася крема върху определената част на тялото, на пръв поглед изглежда обикновено, дори банално, но в действителност си има специфичен начин на действие, заради което трябва стриктно да се спазва.

 

Най-напред съветват дерматолозите, трябва да подготвите лицето, като го почистите с тоaлетно мляко или почистваща кърпичка и го изплакнете с хладка вода. Следващата важна стъпка е тоникът, който не позволява на порите да се разширят. След тези манипулации сте готови да нанесете крема или кремовете, които използвате.

 

ШИЯТА И ДЕКОЛТЕТО са първата зона, която трябва да бъде внимателно третирана. Шията следва да се масажира отдолу нагоре. Кремът се разнася, като ръцете се изкачват нагоре и застъпвайки се, отиват към ушите. Когато операцията се повтаря, се прави същият жест, в смисъл, че лицето никога не се масажира отгоре надолу.

 

ЗА ДЕКОЛТЕТО /използваният продукт може да бъде същият/ масажът трябва да започне отвътре навън и да свърши на върха на раменете. Масажира се страна по страна, като дясната ръка масажира лявата страна и обратно.

 

ОЧИТЕ са изключително деликатна зона;внимавайте да не нанасяте продукта прекалено близко до линията на миглите или ръба на клепача. Количеството продукт с големината на оризово зърно се нанася на върха на пръстите, които се движат кръгообразно от вътрешната част на окото навън. Следва деликатно потупване с върха на пръстите, докато целият продукт се абсорбира напълно.

 

Що се отнася до ОСТАНАЛАТА ЧАСТ НА ЛИЦЕТО, експертите посочват три стратегически точки, от които се тръгва: за брадичката, бузите и челото.Започва се от брадичката, като зоната се минава с просто докосване в посока от дясно към ляво. Челото се масажира по интензивно, защото там се образуват мимическите бръчки. Представяйки си, че разделяте челото наполовина, започвате от средата над  носа, като разнасяте продукта по посока на слепоочията. Бузите се обработват, като кремът се нанася отдолу нагоре – движенията трябва да бъдат много деликатни, за да не се разтяга прекалено кожата.

 

КИТКИТЕ на ръцете са една от най-малтретираните части на тялото, затова се нуждаят от ”мазен”, силно подхранващ и хидратиращ продукт, който се нанася, започвайки от върха на пръстите към китката. В този случай масажът е по-интензивен и натискът по-силен. Ако искате ръцете ви да са перфектни, можете да масажирате пръстите си един по един.

 

СТЪПАЛАТА на краката също се нуждаят от подходящ продукт, който хидратира и омекотява. Както при ръцете, е добре той да бъде нанесен, тръгвайки от пръстите и го продължите  нагоре към глезените с по интензивни движения на загрубелите места.

 

РЪЦЕТЕ също са пренебрегвана зона и по-специално лактите. За да бъде предотвратено изсушаването на кожата, е нужно всекидневно да ги мажете с подхранващ крем. В зависимост от естеството на проблема той може да бъде хидратиращ, стягащ или антицелулитен. Движението е винаги по посока отдолу нагоре, като се задържа на критичните зони, каквито са лактите, които понякога се напукват. В случай че има отпускане от вътрешната страна или наченки на целулит, масажът продължава с още 1 минута леко потупване.

 

Схемата за масаж на КОРЕМА е следната. Първата фаза се изразява в кръгообразни движения по посока на часовниковата стрелка, втората се състои от потупване, а третата от малко по интензивен масаж с продължителност, докато кремът се абсорбира.

 

КРАКАТА трябва да се масажират един по един. Повдигнете краката на удобна за вас височина и започнете да нанасяте крема в посока от глезена към коляното. Вътрешната и външната страна на бедрата са зони, които по-лесно задържат течности, затова специалистите съветват тези места да се мажат обилно, след което да се масажират интензивно с двете ръце, като посоката на движение отново трябва да бъде отдолу нагоре.