ЗА НЕУСТОИМ ПОГЛЕД СЕ ГРИЖЕТЕ И ЗА КЛЕПАЧИТЕ

klepachiКЛЕПАЧИТЕ ВИ НЯМА ДА ПОДПУХНАТ, АКО ПОЧИСТВАТЕ ГРИМА ОТ ОЧИТЕ И ГИ ГЛЕЗИТЕ С МАСЛЕНИ КОМПРЕСИ, НЯМА ДА ИМАТЕ ТОРБИЧКИ ПОД ОЧИТЕ, АКО ПОЛЗВАТЕ МАСКА ЗА ОЧИ ОТ ЗЕЛЕН ЧАЙ .

За магнетичния поглед голяма роля играят и клепачите. Ако са подпухнали,  очите изглеждат уморени. Затова трябва да се погрижим за тях. Никога не трябва да заспиваме с грим. Вечер почиствайте сенките с тоалетно мляко и подхранвайте кожата на клепачите с масло от пшеничен зародиш или от гроздови семки, или със зехтин.

 

Много ефикасни са маските с магданоз и сметана или с картоф. Пресните зелени листа от магданоз се нарязват много наситно, поставят се върху подпухналите клепачи, покриват се с влажни памучни тампони и се оставят да действат 20 мин. По бърз начин е да поставим колелца от суров картоф върху очите.

 

Добре действат и маслените компреси. Натопете две парчета многослойна марля в затоплено на водна баня растително масло. Леко отцедете и го поставете върху очите. Покрийте с хавлиена кърпа и след 20 минути изолакнете лицето с топла вода. След това увийте в марля парченце лед и леко масажирайте без да разтегляте кожата.

 

Ако сте много заети и нямате време за тези процедури просто си вземате пакетче от готовия зелен чай за очи  – ефекта е невероятен.