КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЛИПОСУКЦИЯТА

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЛИПОСУКЦИЯТА

Липосукцията не е метод за отслабване и не е заместител на диетите и физическата активност, както повечето хора си представят. Чрез липосукцията не се лекува и целулит.

Липусукцията представлява оперативно отстраняване на излишъците от мастна тъкан, натрупани по проблемните места. Това може да стане по три начина: чрез изсмукване на мастните депа по традиционния начин, чрез оттичаща или супермокра техника, при която се влива салинен разтвор с добавен адреналин или упойващи средства преди отстраняване на излишната мазнина, или чрез ултразвукова липопластика, при която мастните клетки се втечняват преди тяхното изсмукване.

При всички техники се правят разрези, позволяващи вмъкването на канюли. След освобождаването на мастните депа посредством върха на канюлата, те се отстраняват чрез ваккум или мощен всмукателен уред.

При някои алтернативни методи за ръчно освобождаване на депата към канюлата  се прикрепят спринцовки. Ръчното всмукване на излишната мастна тъкан се прилага при малки и изолирани области или когато се планира мазнината да бъде повторни инжектирана в други части на тялото, например за изглаждане на бръчки или вдлабнатини.

Когато от една единствена област се изсмуква голямо количество мастна тъкан, например 5 л., се поставят стягащи колани или чоропогащи, които помагат за намаляване на отока и за приспособяване на кожата към новия контур на тялото. Носят се един месец след операцията. Понякога  за намаляване на излишната кожа се извършват второстепенни корекции.

Двигателния режим след липосукцията трябва да е ограничен. При насинявания е добре да се третира с мазила за разнасяне на хематомите. Заздравяването продължава от 5 до 10 дни. В този период се махат и конците. Веднага след като се почувствате готови може да се върнете към леката активност. Но все още избягвайте натоварващите упражнения и вдигането на тежки предмети.

Удовлетворението от първоначалните резултати от липосукцията ще се запази дълго време, стига да поддържате теглото си и да водите здравословен начин на живот.

ЛИПОСУКЦИЯ