КАК ДА ЗАПАЗИТЕ ТЕНА СИ ПО-ДЪЛГО

ten krasivКолкото и усилия да ви коства да се сдобиете с красив, здравословен загар, запазването му за повече от няколко седмици е още по сложна задача. Но все пак има какво да направите, за да я изпълните. Просто следвайте следните съвети:

 

1. Ползвайте хидратиращ продукт за тяло поне веднъж на ден – независимо дали лосион, крем, масло, или спрей. Нищо не ”прогонва” тена по-бързо от сухата и загрубяла кожа.

Един от най-добрите овлажняващи продукти е кокосовото масло, тъй като естествените му съставки не само хидратират, но и подхранват. Ако подберете лосион, който съдържа кокосово масло или алое вера, можете да сте сигурни, че сте направили най-добрият избор.

 

2. Избягвайте прекалено агресивното ексфолиране. Заменете продукта, който ползвате обикновено, с домашно приготвена смес от кафява захар и зехтин, която е по-нежна към кожата. Нанасяйте я с леки кръгообразни движения с помощта на мека гъба. Ако все пак държите да използвате продукт от магазина, изберете такъв, който съдържа съставките на ананас и силициева киселина.

 

3. Купете си лосион за запазване на тена – на пазара се предлага голямо разнообразие от видове и марки. Основната съставка на всички тях обаче е дихидроксиацетонът – субстанция, която се извлича от стъблата на захарната тръстика. Когато се смеси с аминокиселините от горния слой на епидермиса, тя помага за запазването на тена за по дълго време. Тази субстанция не се абсорбира от кожата, 100% натурална е  и е напълно безвредна.

 

4. Не се къпете с прекалено гореща вода и избягвайте сауните.

 

5. Ограничете тренировките във фитнес залата и всякакви други изтощителни физически действия. Отделянето наголямо количество пот също е враг на дълготрайния тен.

 

6. Хапвайте храни, богати на бета каротин. Естествените му източници са морковите и всички други плодове и зеленчуци с оранжев цвят, зелето, пъпешите, сладките картофи.

Красив тен за дълго