Избелване на зъби в домашни условия

Избелване на зъби в домашни условия

Пожълтелите зъби не само, че не са красиви на външен вид, но и подсказват за проблем с устната кухина и доста често говорят за немарливо отношение към чистотата на нашите зъби. Ако и вие имате проблем с цвета на зъбите и се нуждаете от избелване на зъби, но не ви се дават пари за скъпи процедури при зъболекари или домашни системи за избелване на зъбите значи тази статия ще ви е от помощ!

 

Защо зъбите пожълтяват

Основна причина, за да се намали белотата на зъбите това са вредни навици като пушене, пиене на кафе и консумацията на некачествени хранителни продукти. На челно място са лютеницата, кетчупа, колата и други газирани напитки пълни с некачествени оцветители. С течение на времето вредните навици водят до трайно полепване на багрилата и почистването им става много трудно. за да избелите зъбите си е необходимо да предприемете няколко мерки:

Избелване на зъби в домашни услови:

Използването на домашни методи за избелване на зъбите често е евтин и практичен метод, за постигане на желания резултат избелени и красиви зъби. Нашите баби са избелвали зъбите си с помощта на лимони. Лимоновата киселина успява да избели зъбите, но има и нежелан страничен ефект – отслабва здравината на емайла в резултат на което вашите зъби стават по-податливи към образуването на кариес, за да избегнете този страничен ефект от избелването на зъбите с помощта на лимон може да използвате паста за зъби богата на флориди. Първите видими резултати при използването на лимон ще се появяват след около 45-50 дни.

Избелване на зъбите с избелващи пасти

Друг голям хит сред младежите в България това са избелващите пасти за зъби. Тука трябва много да внимавате. Повечето пасти за избелване назъби продавани в търговската мрежа имат слабо избелващ резултат, който може да бъде постигнат и с лимон. В интернет обаче може да намерите избелващи пасти за зъби на малко по-висока цена, които избелващи пасти са значително по-добри и ще ви помогнат да избелите зъбите си с един тон само за 30 дни. Лошото е че тези пасти за зъби съдържат пероксид, който също може да разруши емайла и да ви направи податливи към образуването на кариес.

Как да избеля зъбите си

Ако искате да имате бели зъби е добре да спазвате няколко прости правила:
– Използвайте качествена обикновена паста за зъби сутрин и вечер
– Търкайте зъбите минимум 2 минути при всяко измиване
– Дъвчете дъвки след консумацията на храна и питиета това ще премахва своевременно багрилата и няма да ви се наложи да достигнете до избелване или избелващи процедури.
– Консумирайте качествени храни без изкуствени оцветители.
– Намалете газираните напитки и най-вече колата.

Бързо избелване на зъби

Избелване на зъби със Zoom лампа – процедурата се прави от зъболекар за около 1ч. и струва около 800лв.
Избелване на зъбите на зъболекарския стол – процедурата се прави също от зъболекар за около 1ч. и струва около 250лв. тука се използват различни опасни избелващи вещества и е важно зъболекаря ви да е добър.
Системи за домашно избелване на зъби – Лично за мен е един от най-добрите начини да избелим зъбите си без да посещаваме зъболекаря. Цената варира от 50 до 70лв. и обикновено видимите резултати се постигат за около 7 дена. Лично ви препоръчвам системата за домашно избелване “Brilliant smile” може да го закупите от: Магазин красота и здраве

Избелване на зъби