Избелване на лице с грейпфрут

грейпфрутГрейпфрута е един широко познат плод, но повечето хора го свързват със специфични вкусови качества, силен аромат. Плода грейпфрут е богат на витамини. В 100 мл. сок от грейпфрут се съдържат 45гр. витамин C, освен витамин C в грейпфрута се съдържат витамин Б1, Д и витамин П. Грейпфрута съдържа различни пектини и ефирни масла.

Освен ценен плод грейпфрута е много полезен козметичен продукт. С негова помощ лесно може да избелите петната на вашето лице. Нека да ви представим няколко маски за лице с грейпфрут, които ще се справят с този нежелан козметичен проблем.

Избелване на лице с грейпфрут 1

Първия метод за избелване на петна, който ще ви препоръчаме това е да натопите марля или памук в сок от грейпфрут. След като се поеме малко количество от сока се поставя на проблемното място (където има петно). Марлята или памука се оставят на проблемното място поне 10 минути. След това повторете процедурата, ако имате нужда да се избелят други петна. След като приключите с всички петна изплакнете лицето с топла вода.

Избелване на лице с грейпфрут 2

Втората рецепта за избелване на лицето, която ще ви предложим е малко по-сложна, но не много. За да я изпълните обаче ще ви е нужно не само грейпфрут, но и мая. На три супени лъжици прясно изцеден сок от грейпфрут се добавя една супена лъжица мая. Сместа се разбърква докато се получи еднородна смес. След това приготвената маска за избелване се поставя на лицето и шията. Престоява се с нея поне 15 минути, след което се отмива с хладка вода. За по-силен избелващ ефект на тази маска може да прибавите и сок от лимон.

Може да изберете една от двете процедури за избелване на петна, но е нужно да направите няколко процедури преди да има видими резултати.

Избелване на лице с грейпфрут