С ИСКРЯЩ ПОГЛЕД ПРЕЗ ПРОЛЕТТА

iskrqst pogledС наближаването на пролетта у всички се събужда желанието да хвърлят тъмните дрехи и да се втурнат във вихъра на цветовете. Това с пълна сила важи и за грима, който тази пролет издига в култ нежните и пастелни тонове на сенки за очи. Преди да започнем обаче с  гримирането, трябва да подготвим кожата си. Областта около очите изисква особени грижи и най-малкото пренебрежение към нея може да доведе до уморен и болнав вид. Системното недоспиване и недостатъчно поемане на течности често избиват под формата на потъмнели клепачи. Днес козметичната индустрия е напреднала достатъчно и пазарът изобилства от коректори, които могат да замаскират този дефект, но появата му не бива да се  пренебрегва, защото е сигурен сигнал, че нещо със здравето ви куца.

Кожата  на клепачите е по-тънка от всяка друга част на тялото и не може да прикрие вените и капилярите – оттам идва и болезненият виолетов оттенък. Кафявото оцветяване на клепачите може да е сигнал за прекомерно излагане на слънце, но може да означава още системно недоспиване и стрес.

 

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат отново да възвърнете свежия си вид и да посрещнете пролетта с искрящ поглед:

 

1. Опитайте се да включите в менюто си разнообразна храна. Най-важните витамини за здравословния тен  на лицето ви са А, В и С, както и минералите желязо и цинк. Хаотичното хранене също може да причини потъмняване на клепачите, така че се старайте да следвате определен режим.

 

2. Всеизвестно е, че водата е жизнено необходима за нормалното функциониране на организма. Ако не я приемате в достатъчно количество, първо ”изпищява” кожата и по конкретно тази в областта на очите. Съветът на специалистите е да поемате минимум 8 чаши вода на ден. Соковете не влизат в сметката, защото съдържат захари.

 

3. Екстрактът от краставица е основната съставка на повечето хидратиращи кремове. Като естествен източник на антиоксиданти този зеленчук върши прекрасна работа за възвръщането на здравия вид на кожата. Поставете по едно резенче от него на всеки клепач и стойте така най-малко 15 минути. Друг вариант е да пасирате краставицата и да я наложите директно на очите. Повтаряйте този ритуал до постигането на желания резултат.

 

4. Комбинацията от розова вода и лимонов сок също имат избелващ ефект. В малък съд смесете по няколко капки лимон и розова вода и оставете субстанцията да престои 2-3 минути. После натопете парче памук, изцедете го и го поставете на клепачите за 4-5 минути. След това не изплаквайте.

 

5. Втриването на бадемово масло в проблемната област върши чудеса. Разтворете няколко капки от него в малко вода и намажете тъмните места. За постигането на по-бърз резултат е препоръчително да извършвате тази процедура преди лягане, за да може маслото да действа цяла нощ.