ДА СГЪСТИМ КОСАТА СИ С МАСКИ СЪС СЛАДКИ КАРТОФИ

ДА СГЪСТИМ КОСАТА СИ С МАСКИ  СЪС СЛАДКИ КАРТОФИ

От силните  слънчевите лъчи през лятото косата се дихедретира и изтощава. Косъмът изтънява и става чуплив.

Есента е сезонът когато трябва да се погрижим за косата. Да я подхраним , заздравим и сгъстим. Предлагаме ви няколко маски за коса в които използваме сладкият картоф. Сладкият картоф съдържа голямо количество витамини, калий, който е необходим за храненето на луковицата на косъма. За приготвянето на маските използваме както рядката каша от сварения сладък картоф, така и пресния им сок. След процедурите косата се заздравява, става мека и блестяща.

Сладки картофи може да намерите в по-големите вериги хранителни магазини.

МАСКА ЗА КОСА СЪС СЛАДЪК КАРТОФ И СМЕТАНА:

Вземете 1-2 средноголеми сладки картофа . Не  ги белете. Само ги измийте. Пуснете ги в кипяща вода и варете докато се сварят. Обелете ги и ги пюрирайте. Към картофената каша добавете 4 с.л. сметана. Преди миене на главата втриите маската в скалпа и я разнесете по дължина на косъма. Завийте главата с найлонова шапка и след 30 минути измийте с шампоан за суха коса. Изплакнете с подкисилена с ябълков оцет вода.

МАСКА ЗА КОСА СЪС СЛАДЪК КАРТОФ И ОВЕСЕНО БРАШНО:

За мазна коса смесете 1 суров  настърган картоф с разбит на пяна яйчен белтък, 1 ч.л. овесено брашно и щипка сол. Нанесете маската и след 20 минути измийте с шампоан за мазна коса.

МАСКА ЗА КОСА СЪС СЛАДЪК КАРТОФ И ЛИМОН:

Маската е за нормална коса. Настъргват се 2 сладки картофа на ренде. В кашата сложете 1 ч.л. брашно и 2-3 капки лимонов сок. Разбъркайте сместа и я нанесете на косата.

МАСКА ЗА КОСА СЪС СЛАДЪК КАРТОФ И ЖЪЛТЪК:

Измийте 2 средноголеми картофа. Настържете ги на ренде. В отделен съд разбийте един жълтък, добавете 1 ч.л. растително масло и течен мед и щипка сол. Изсипете сместа в кашата и разбъркайте. Разделете косата на кичурчета и втрийте маската в скалпа, а останалото количество нанесете по дължина на косъма. Завържете косата в полиетиленова шапка /кисиика/ и след 40 минути измийте. Изплакнете с подкиселена вода за блясък.

МАСКА ЗА КОСА СЪС СЛАДЪК КАРТОФ С МЕД:

Изцедете сока на един сладък картоф /ако сте с дълга коса  изцедете 2 картофа/ прибавете 1 жълтък и 20 г. мед. Втрийте сместа в скалпа с масажиращи движения, за да попие. След 30 минути измийте с топла вода. Процедурата е за суха и изтощена коса.

Маска за коса