ГРИЖИ ЗА РЪЦЕТЕ

ryceКожата на ръцете е изложена постоянно на атмосферните влияния, домакинските препарати. Затова тя старее много по бързо от останалите части на тялото.

 

От високите температури кожата на ръцете се дихидратира, почервенява и често пъти се напуква.

 

С редовни грижи могат да се елиминират външните влияния. Поставянето на крем или растително масло  поне два пъти на ден е задължително. Добре е при миене на чинии и други домакински дейности да използвате  гумени ръкавици, които предпазват ръцете от химията в домакинските препарати. Предлагаме ви няколко съвета как да постъпим ако кожата на ръцете ни е загрубяла.

 

Започваме с почистване на кожата на ръцете. Почистването извършваме с пилинг маска, която трябва да премахне мъртвия слой от кожата. Пилинг маската можем да си я приготвим и сами в къщи като смесим утайката от кафе с малко течен сапун и разбъркаме добре. С кръгови движения нанасяме сместта и масажираме енергично. Изплакваме с топла вода.

 

След като почистим кожата на ръцете е добре да й направим маска.

 

Маската също можем да си я приготвим в къщи. Предлагаме ви маски за груба кожа на ръцете:

         Маска с оризово брашно – смесвате 2 ч.л. сусамово олио, 1 с.л. оризово брашно и 1 с.л. варен и пюриран картоф. Тази маска е подходяща за много суха и напукана кожа. Преди да я нанесете си направете топъл компрес на ръцете. Подсушете ги и сложете сместа за 10 минути. Изплакнете и намажете с масло от жожоба/зехтин/.

         Маска с картофи – в купа намачкайте два сварени картофа и към тях добавете 1 с.л. мед и отвара от коприва. Потопете директно ръцете в сместа за 15 минути. Изплакнете и нанесете хидратиращ крем за ръце.

         Маски с коприва – направете си гъста маска по следния начин – към попарена и отцедена суха коприва прибавете зехтин и таблетка аспирин. Разбъркайте сместа и залепете лапата за ръцете, като използвате бинт. Тази процедура има почистващо и подхранващо действие.

 

Пълноценната грижа за ръцете включва и кремовете. Кремовете за ръце са дневни и нощни. Кремовете за ръце съдържат основно масла, растителни екстрати и вода. В дневния крем водата е 80%, а в нощния 20%.

 

При дневния крем за ръце основните съставки са глицерин, екстракти от лайка и липа, текстурата е лека, бързо попива в кожата и не оставя мазен слой.

 

Нощният крем за ръце е плътен, подхранва и се бори срещу  стареенето на кожата. Съдържа витамините А, Е, F, еластин и калоген и различни растителни масла.

 

За да изглежда добре всяка жена трябва да полага редовни  грижи за ръцете си!

Грижа за ръце