Грижа за ръцете

Грижа за ръцете

Грижа за ръцете

Ръцете издават нашите тайни. При ръкостискане може да се разбере много за живота на жената само от нейните длани. Все пак с ръцете жената мие, пере, готви и чисти. В резултат на тези станали и ежедневни задължения, ръцете губят мекотата си изглеждат по-груби. Жената не трябва да оставя ръцете си без грижа. Грижа за ръцете трябва да стане един ежеседмичен навик.

Възможно ли е да има жената хубави, нежни и меки ръце въпреки ежедневния стрес на ръцете ? Може ли да се справи сама вкъщи модерната майка с проблемна кожа по ръцете и да възстанови кадифената кожа на ръцете ? ДА разбира се, че може но трябва да положи малки грижи за ръцете.

 

Глезете ръцете !

Първия съвет, който ще ви дадем как да се грижите за ръцете е да използвате сутрин и вечер крем за ръце. В случайте, в които има проблем със суха кожа основна и първа грижа е да и осигурите по мазен и овлажняващ крем сутрин – след ставане и вечер – преди да заспите. Овлажняването на кожата на ръцете е важна но не достатъчна стъпка в грижата за ръцете

 

Ексфолирайте ръцете

За целта може да се използва пилинг или гомаж по този начин вие ще успеете да премахнете слоя мъртви клетки от повърхността на кожата. В продуктите за ексфолиране на кожата се съдържат различни химични продукти като – бяла глина,бентонин и други вещества които спомагат “оттеглянето” на мъртвите повърхностни клетки.

 

Масаж на ръцете

Защо да не поглезите своите ръце или защо не накарате мъжа до вас да го направи. Масажа без значение в коя част на тялото има лечебна грижа. Масажирайки отделни части на ръцете вие стимулирате и кръвния ток, а по този начин и доставянето на цени вещества до ръцете ви. Тази грижа за ръцете ви осигурява по добро оросяване  на връхните части на пръстите и на дланите, където са и най-чувствителните части на ръцете при допир.

 

Съвети за грижа за ръцете

Винаги мийте чините слагайки ръкавици – препаратите за почистване на съдове са химични продукти, по-голяма част от тях не прилагат грижа за кожата, а напротив изсушават я. Най-доброто което може да направите с грижа за ръцете е да поставите ръкавици.

 

Винаги зимата носете ръкавици – грижете се за ръцете си дори през зимата. Имайте в предвид, че това е сезона в който спокойно може да кажем, че женските ръце имат нужда от 100% грижа. Непрекъснатото излагане на студ води до изсушаване на кожата, бърза грижа за ръцете е поставянето на удобни топли ръкавици.

 

Внимавайте с котлоните – изгорените и подути ръце не са красива гледка. Вярно е че готвенето е ежедневна грижа на жената, но бъдете внимателни грижете се не само за ръцете, но и за тялото. Нажеженото олио може да доведе до изгаряния втора и трета степен.

 

Грижа за ръцете – Обобщено

Грижете се за ръцете си мили дами – тази грижа ще се отплати многократно, когато вашия съпруг или дете усети мекотата и нежността на вашата кожа, въпреки непрекъснатите домакински грижи. Полагайте усилия за ръцете и със съвсем малки грижи за ръцете резултатите ще са удивителни.