Грижа за кожата през есента

lice esenОще през последните слънчеви дни от лятото трябва да започнете да подготвяте кожата си за смяната на сезона. Лятото и жегите му вече отминават. Въздуха се насища с водни пари в резултат на което става по-влажен един фактор с който няма как да не се съобразим, през есента освен повече влага има и така нареченото циганско лято, на което може и да се радваме но кожата ни със сигурност страда и не на последно място със средата на есента идват и по студени дни които също изискват специфична грижа за кожата на лицето и тялото ни.

По време на преходните сезони като пролетта и есента кожата ни се нуждае от допълнително количество витамини и минерали. Тяхното подсигуряване може да стане по три начина. Чрез повишаване на консумацията на полезни храни – плодове, зеленчуци и ядки, с маски за лице или чрез приемането на допълнително количество витамини А, Е и Ц.

Когато говорим за грижа на кожата няма как да не споменем витамините. Освен придаването на здравина и запазване на по-дълго получения през лятото тен, допълнителното количество витамини и минерали ще предпазят по-дълго кожата ни млада без бръчки.

Добра грижа за кожата

През началните месеци на есента мажете кожата със крем за нормална кожа, защото влажността на въздуха е висока, когато дойдат студовете е добре да използвате по-мазен крем за кожа, да предотврати изсушаването й. Добре е да нанасяте крема половин час преди да излезете, за да може да попие хубаво.

Като добра практика за грижа на кожата е ако основата на вашия грим се поставя след като сте нанесли вече крема. Добре е поне един ден в седмицата да оставяте лицето си без грим.

Използвайте маски за лице

Много жени знаят тайната на красивото лице и здравата и опъната кожа. Това безспорно са маските за лице. Използването както на купешки така и на домашни маски за лице дават много добри резултати при грижата за лицето през есента. Ако използвате домашно приготвени маски ви препоръчваме да наблегнете на маските за лице с моркови или краставици

Грижа за кожата