ГРИЖИ ЗА КОЖАТА ПРЕЗ ЕСЕНТА

krasiva jena

 ГРИЖИ ЗА КОЖАТА ПРЕЗ ЕСЕНТА

Есенното време е коварно за женската кожа. Честата смяна на температурата тука не оставя много шанс на нежната кожа да се адаптира. През есента често жените не са сигурни дали да използват по мазни козметични средства които да омазнят кожата или обратното да използват средства за изсушаване на кожата. В тази статия ще ви покажем няколко малки тайни за красива и изящна кожа през есенния сезон.

 

 

РОЗМАРИНОВА НАСТРОЙКА

Чаена лъжичка розмарин, пълна с връх, се залива с чаша сухо червено вино/за нормална и суха кожа / или водка/ за мазна кожа /. Всеки два дни бутилката с настойка се разклаща добре. След 6 седмици течността е готова и се прецежда.Съхранява се на хладно и тъмно място. Използва се, като два пъти дневно след измиване лицето се намокря с натопен в настойката тампон. Кожата става по-еластична и стегната, бръчките се изглаждат.

 

ГРОЗДОВ СОК

Сутрин след сън изтрийте лицето с тампон с козметично мляко. Разкъсайте ципата на 2-3 гроздови зърна и намажете със сока лицето, клепачите и шията. След 15-20 минути измийте със студена вода. Маската подхранва кожата с витамини и я прави гладка като кадифе.

 

ЖЪЛТЪК И МЕД

Разбива се един жълтък, добавят се няколко капки зехтин или соево олио и се бърка като майонеза. Когато се сгъсти, се добавя половин лъжичка мед и се разбърква. Сместа се намазва с пръсти върху лицето и шията. След 20 минути маската се измива с хладка вода и памук. Накрая изплакваме със студена вода. Тази маска подхранва кожата.