Евтини и лесни за намиране козметика и козметични средства

Евтини и лесни за намиране козметика и козметични средства

За да сте винаги красива няма нужда да давате множество средства за кремове и мазила. Просто трябва да отворите хладилника или шкафа и да видите какво се крие там. Много от продуктите по тези места са идеални за домашна козметика. Устни – намазвате с пчелен мед и държите така колкото можете. Освен с мед, може да намажете устните си и с прясно краве мляко или сметана.  Медът отстранява мъртвите клетки, а сметаната подхранва и ги прави пухкави. Какво по-сладко от такава една маска?

За да свиете порите на лицето си, може да използвате най-лесния вариант – като обтриете лицето си с бучка лед, докато се разтопи. Има вариант да си замразите и чай от лайка или други билки и краставица, бучките от които ще действат според съдържанието си. Една бучка лед = една бърза маска.
За да стегнете кожата на тялото, може да направите една бърза маска, с право държаща първенството сред домашната козметика за кожа – прави се гъста смес от хума и мед и се маже като маска по тялото. Когато изсъхне се измива и се маже с подхранващ лосион.

Друга много лесна алтернатива на скъпите маски, са зеленчуците. Да, но не намазани специално на лицето ви, а просто наложени на него или натъркани в него, докато режете зеленчуците за салатата или супата – картоф, разреден сок от лук, магданоз, ябълка, банан, домат, краставица… Всичко, за което се сетите, върши работа. Жените с по-чувствителна кожа трябва да избягват по-агресивните продукти – лимони и др.
Използвайте алое или по-точно неговия сок, за красива коса – един път седмично се втрива в корените на косата. Той не само прави косата блестяща и мека, но и подпомага нейният растеж и гони изтощението от клетките й.

Когато очите ви са зачервени след кратък сън или дълго взиране в монитора, тогава може да използвате лосион, приготвен от метличина. Използвайте една шепа цветове и 1 чаша дестилирана вода. Цветовете се заливат с кипяща вода, кипват се още 2 мин, водата се оставя да изстине. С прецедената течност се навлажняват памучни тампони и се поставят като компреси върху клепачите за 15 мин. Този лосион може да се използва и за обтриване на кожата на лицето.

Домашни маски за красота