Естествени маски за лице

maska В настъпващите студени дни кожата на лицето се нуждае от допълнителна защита и Вие трябва да се погрижите за лицето си ако искате да е красиви и с мека, но в същото време опъната кожа без бръчки. Този път вместо да побързате да отидете до близкия магазин за козметика ви препоръчваме една не лоша алтернатива на добрите, но скъпи маски за лице и то тази алтернатива ще ви излезе много по-евтино.

 

Скъпи дами говоря ви за естествени маски за лице които може да си направите сами в къщи с помощта на различни плодове и зеленчуци и други подръчни продукти.

 

Маска за лице с обесени ядки

За да приготвите тази маска за лице ще са ви нужни около една супена лъжица овесени ядки, прясно мляко от което ще се използва само каймака и вода. Овесените ядки се заливат с каймака на прясното мляко и топлата вода изчаква да набъбнат. След като се образува кашичката намажете лицето с нея. Маската трябва да престои около 15 минути след което се измива като се редува ту топла, ту студена вода.

 

Маска за лице със зехтин

Тази маска е изключително лесна, но същевременно много полезна за кожата на лицето. Необходимите продукти са само зехтин и лимон. Лимона се нарязва на кръгчета, след това зехтина се намазва върху лицето, а кръгчетата лимон се поставят върху намазаната със зехтин кожа. Престойте около 10 мин. след което се зимите и се намажете с хидратиращ крем.

 

Избелваща маска за лице

Ако искате кожата ви да бъде още по-бяла тогава може да използвате следната избелваща маска за лице, която се приготвя от 35гр. хлебна мая, 1 с.л. мляко (прясно) и 1 л.лимонов сок. Съставките се смесват а самата маска се нанася върху кожата с помощта на тампон. За да има ефект маската престоява около 20 мин. след което се измива добре.