Домашен пилинг на лице с лимон

Домашен пилинг на лице с лимон

За лимона има много изписани както научни статии, така и статии аз красота и здраве. Лимонът е не само враг номер едно на много болести и пръв приятел на имунната ни система, но също така лимона е приятел на чувствителната кожа и особено полезна за кожата на младите жени страдащи от акне и комедони (черни точки). Високата киселинност на лимона намалява омазняването на кожата, а мощния му избелващ ефект може да се използва при първата поява на старчески петна по лицето.

Пилинг с лимон

Преди да започнете самата процедура изплакнете лицето с топла вода. Това ще помогне на порите в кожата на лицето да се отворят. След като изплакнете лицето с топла вода вземете парче лимон и започнете да втърквате лимона в кожата, наблегнете на проблемните зони, в които най-често се появяват черни точки (комедони). Това са областите на бузите и носът, а при някои момичета и брадичката. Не бързайте втривайте бавно парчето лимон, не натискайте силно, нека движенията да са подобни на масаж. Процедурата е добре да се прави в продължение на пет минути. След това изплакнете лицето с хладка вода. Хладката и студената вода спомагат за стесняването на порите и по този начин я предпазват допълнително.

Ако страдате от младежки пъпки и черни точки, добре е да правите този домашен пилинг на лицето поне два пъти седмично.

Пилинг за почистване на кожата в дълбочина

Ако искате да поддържате свежия вид на кожата си и да я предпазвате от поява на бръчки. Може да прилагате следната схема за почистване на кожата в дълбочина. Изцедете сока на един лимон смесете го с няколко капки розова вода. Използвайте тампон напоен със сместа и с кръгови движения лицето се минава с напоения тампон.

Маска за лице с лимон и яйце

Ако сте любителки на домашните маски за лице, може да си приготвите следната маска. Сока от един лимон се смесва с белтъка на едно сурово яйце. Консистенцията се разбърква до получаването на хомогенна смес. След това маската се нанася върху измито лице. Оставя се няколко минути, в които маската да подейства. След 5-6 минути маската се измива с хладка вода.

Добре е да знаете!
Ако кожата ви е чувствителна лимонената киселина може да доведе до появяването на зачервявания, ако и при вас в резултат на пилинга забележите подобни на алергия обриви, добре е да преустановите употребата на този домашен пилинг!

 Домашен пилинг