ДЕПИЛАЦИЯ

depilaciqВсяка жена иска лицето и тялото й да бъдат гладки и женствени без косми. За тази цел има сигурни и по принцип не особено болезнени методи на епилация.

БРЪСНЕНЕ – Това е най-бързият и най-безболезнен метод за премахване на космите, но той не се препоръчва, защото при редовно бръснене мястото заприличва на кожата на добре поддържана мъжка брада.

 

КРЕМ ДЕПИЛАТОАР – Това също е лесен и безболезнен метод, но косъмът, както при бръсненето, се премахва само на равнището на кожата и става по твърд при всяко следващо епилиране. Кремът се нанася, изчаква се 10-15 минути, за да поддаде косъмът, и се остъргва с тъпата страна на обикновен нож. Депилаторите могат да предизвикат алергична реакция. Затова първо ги нанесете на сгъвката зад коляното и изчакайте 12 часа. Прибягвайте до депилатор, ако не понасяте друг вид епилация.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ ЗА БРЪСНЕНЕ И ДЕПИЛАТОРИ – Избягвайте лицето и ръцете, кожата е много чувствителна и космите бързо се сгъстяват. Под мишниците и на венериния триъгълник пък порастват много бързо.

УРЕДИ ЗА ЕПИЛИРАНЕ Те вече не са рядкост на пазара, лесно се ползват, но имат ограничен ефект. Премахват космите или чрез въртеливи движения, или чрез серия от изскубвания. Подходящи са за нежни и не особено гъсти косми. Често пъти скъсват твърдите и тъмни косми, а ако това стане под повърхността на кожата, те могат да враснат в нея и да предизвикат възпаление или образуване на пъпки. По принцип след дълга употреба на такива уреди космите се разреждат и могат дори да изчезнат, но ако имат тенденция да се скъсват и да врастват в кожата, резултатът ще бъде плачевен. Епилираните с тези уреди косми растат бавно, можете да повторите процедурата след 3-4 седмици. Не е хигиенично други хора да ползват вашия уред. Ако космите имат тенденция да врастват, редовно изтърквайте епилираните места с ръкавица за баня. Не практикувайте епилация под мишниците и на венериния триъгълник при дерматолози и открити рани.

ДЕПИЛАЦИЯ